IT hírek
:: 2016. április 25. - 23:38
"Én itthon maradok" - a hazaszeretet volt a téma a tanulmányi versenyen

"Én itthon maradok" - tanulmányi versenyÁprilis 22-én, pénteken rendezték meg a Jobbik Ifjúsági Tagozat és a Jobbik Magyarországért Alapítvány által meghirdetett kárpát-medencei középiskolásoknak szóló tanulmányi verseny második, és egyben döntő fordulóját.

A verseny témája Reményik Sándor nyomán, az „Én itthon maradok” címet viselve a hazához való ragaszkodás és az itthoni boldogulás választásának példája irodalmi műveken keresztül volt.

Az első fordulóban a megadott témában adhattak be esszépályázatot a diákok, akik közül a zsűri által legjobb 10-nek ítélt pályázó került be a döntőbe, ahol szóban kellett számot adni a diákoknak a tudásukról.

A döntőre az Országház épületében került sor. A zsűri kérdései személyre szabottan a megírt esszé egyes elemeire, a haza fogalmára, a hazaszeretet mibenlétére és a hazaszeretetben példaképként a fiatalság elé állítható személyekre irányultak. Emellett az elvándorlással szemben az itthon maradás melletti kampány formájáról és tartalmáról kellett kifejteni a versenyzőknek gondolataikat.

A verseny megosztott győztesei Zágonyi Markó Tamás és Gál Gábor lettek, míg a harmadik helyezést Urbán Hedvig érte el. A tanulmányi verseny lebonyolításában és a pályázók értékelésében a zsűri tagjaiként, Balázs Géza, Raffay Ernő egyetemi tanárok és Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Kulturális Bizottság tagja vettek részt.

„Öröm és előremutató bizakodás volt számunkra megtapasztalni a fiatalok elkötelezettségét, tehetségét és irántunk való erős bizalmát, amely mind megmutatkozott a verseny során" – összegez a Jobbik IT pénteki közleményében.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya