IT hírek
:: 2015. szeptember 15. - 16:58
Felvidéki árvaháznak segített a Jobbik IT

A hétvégén Mudi Róbert lelkész meghívására a felvidéki Berzétén folytatott önkéntes munkát a Jobbik Ifjúsági Tagozatának 18 főből álló csapata. A fiatalok a nap folyamán takarítottak, tűzifát gyűjtöttek és kőműves munkákban segédkeztek. A delegáció tagja volt két országgyűlési képviselőnk, Szávay István a Jobbik alelnöke és Farkas Gergely az IT elnöke is.

A Jobbik és a Jobbik IT idén az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordít a betegek, rászorulók, idősek megsegítésére, és általában a karitatív munkára, így meghirdettük az Önkéntesség Évét. Pár évvel ezelőtt a berzétei református közösség kezdeményezésére elindult egy árvaház építése a templom mellett található területen. Mára az építkezések a végéhez közelednek és nemsokára megnyílik az árvaház a rászoruló gyerekek előtt. Mudi Róbert lelkésszel együttműködve tagozatunk is fontosnak tartotta, hogy segítséget nyújtson ehhez a kezdeményezéshez. Berzétére érkezésünk után a csoport két részre vált, a lányok a templom és környékének takarításában és az adományok szortírozásában vettek részt, ezt követően a vacsora elkészítésénél tevékenykedtek. A csoport férfi tagjai lelkész úr vezetésével a falut övező hegyekbe indultak, abból a célból, hogy meglegyen a téli tüzelője a helyi református gyülekezetnek és az árvaháznak. Az erdőben helyi önkéntesek is segítségünkre voltak, ezáltal a közös munka során lehetőségünk nyílt megismerkedni a helyiek mindennapjaival, szokásaival. Országgyűlési képviselőink is oroszlánrészt vállaltak az erdei munkából. Szávay István elmondta, hogy korábban is több alkalommal végzett önkéntes munkát az elcsatolt területeken, és mint a Jobbik nemzetpolitikáért felelős országgyűlési képviselője kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel segítsük a külhoni magyarság ügyét. Farkas Gergely hangsúlyozta, hogy kettős érzés uralkodik benne, mert egyrészt jó érzés a segítségnyújtás, szívesen jöttek és örömmel járulunk hozzá az ilyen kezdeményezésekhez, ugyanakkor ilyenkor testközelből is látjuk az itteni magyarság nehéz helyzetét is, ami viszont elszomorító. Az itteni református gyülekezet is már csak 150 főt számlál és elöregedőben van, és mindez szomorú jövőt vetít előre. Épp ezért kell nekünk minden lehetséges eszközzel a csonkaországból is megtenni mindent, hogy ne tűnjön el a magyarság az ősi földjeinkről, hanem erősödni, gyarapodni tudjon.  

A munka végeztével visszatértünk az árvaházba, ahol már elkészült a vaddisznó gulyás, vacsorát követően baráti beszélgetés alakult ki az önkéntesek és a helyi gyülekezet tagjai között. Látogatásunkat vasárnapi istentisztelettel zártuk és lelkileg feltöltődve elbúcsúztunk magyar testvéreinktől remélve, hogy mielőbb viszont látjuk egymást.  

Varga Dániel

Jobbik IT alelnök

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya