IT hírek
:: 2019. szeptember 30. - 07:44
Fiatalok a politikában - Benke Richárd

Bemutatkozik Benke Richárd, Zalaegerszeg 8. egyéni választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje, a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja

Mi ösztönözhet egy fiatalt arra, hogy helyi szinten belevágjon a politikába?

Alapvetően az emberek iránt érzett szolgálat, a közösségi munka, amellyel fejlődést érhetünk el. S természetesen az is közrejátszik, hogy nem teheti mindenki ölbe a kezét, hogy „ezzel úgy sem tudunk mit kezdeni”, „mindenki lop, aki odakerül”, stb. Ezek azok a dolgok, amelyek már szinte beégtek az emberek agyába. S az én – illetve társaim – egyik célja, hogy szimplán más mentalitással, hozzáállással, valódi szolgálattal igen is lehet másként csinálni, hogy meg lehet találni a forrásokat a valódi problémák kezelésére és így tovább. Fiatalként ráadásul a jövő generációját segíteni külön motivációt ad.

Melyek a legsürgetőbb teendők az elkövetkezendő időszakban?

Sajnos több is van, de kettőt mindenképp kiemelnék: az egyik a más mentalitású városvezetés. Vagyis nem az alapján fogunk döntéseket hozni, kinek milyen párttagsága van vagy ki melyik pártra szavazott. A mi álláspontunk szerint nem csak a fideszeseké a város, hanem mindannyiunké, ezért is adtuk egyesületünknek azt a nevet, hogy „Tiéd a Város!”. A másik pedig a korrupció felszámolása. Irgalmatlan pénzek folynak el a „semmibe”, elég csak a tesztpálya körüli visszásságokra vagy a közvilágítási botrányra gondolni, hogy a „kisebb” tételeket már meg se említsem. De mindezek mellett természetesen foglalkoznunk kell a közlekedési és parkolási problémák megoldásával, az utak rendbetételével, valamint a környezetvédelemmel is.

Magyarország egyik legégetőbb problémája az elvándorlás. Milyen eszközök vannak önkormányzati szinten arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak?

A legfontosabb, hogy a helyi fiatalok mellett kell letenni a voksot. Persze nem újsághirdetésekben meg propagandában, hanem valódi tettekben. Például nem az olcsó keleti vendégmunkásoknak kell munkásszállót építeni, hanem a fiataloknak kell életkezdési lehetőséget biztosítani. Ezt a helyi vállalkozókkal együttműködve képzeljük el, hogy a fiatalok itt vállaljanak munkát, s telepedjenek le. A magas albérletárakkal szemben a ciklus végére százzal növeljük az önkormányzati tulajdonú lakások számát, amivel a zalaegerszegi és Zalaegerszegre visszatérő fiatalokat kívánjuk támogatni. Ha helyben megtalálják a lakhatást, a biztos egzisztenciát, akkor óriási lépést tettünk mind a város, mind a megye jövőjét illetően.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya