IT hírek
:: 2019. október 4. - 09:59
Fiatalok a politikában - Berta Krisztián

Bemutatkozik Berta Krisztián, Nagykanizsa 3. egyéni választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje, a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja

1. Mi ösztönözhet egy fiatalt arra, hogy helyi szinten belevágjon a politikába?

Ha röviden akarnék válaszolni: a tenni akarás. A közéletet aktívan figyelemmel követő fiatalként nekem is feltűnt, hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok. Nagykanizsán 13 éve Fideszes városvezetés van, és hiába harsogják úton-útfélen, hogy soha nem látott fejlődésnek indult városunk, ez nem igaz. Szeretett városunkat elöregedő társadalom és folyamatos népességcsökkenés jellemzi. Nem hagyhatjuk, hogy újabb 5 évet kapjon a helyi Fidesz-KDNP, mert városunknak az lenne az utolsó szög a koporsójában. Ahhoz, hogy ezt megállítsuk egy nagyon jó csapat jött össze, kitűnő polgármesterjelölttel, Dr. Hári Tiborral, valamint tapasztalt szakemberekből álló képviselőjelöltekkel. Gondolkodás nélkül igent mondtam az Éljen VárosuNk! Egyesület felkérésre, hisz lakókörnyezetem, a belváros képviselőjelöltjeként indulva végre bizonyíthatom – amennyiben a tisztelt választók megtisztelnek bizalmukkal –, hogy mit is jelent valódi képviselőnek lenni, akire az év minden napján számíthatnak, akihez bátran fordulhatnak a legkisebb problémától a legnagyobb álmokig egyaránt. Sajnos a léc nagyon alacsonyan van, hisz az eddigi fideszes képviselő nem tett semmit a körzetért.

2. Melyek a legsürgetőbb teendők az elkövetkezendő időszakban?

Az első és legfontosabb, hogy „friss levegőt” engedjünk a városba. Értem ezalatt azt, hogy meg kell szüntetni a hivatal „cseresznye-függőségét”, hisz Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek van saját irodája a belvárosban, használja azt, ne csüngjön a polgármesteren és ne terrorizálja már csak puszta jelenlétével sem a hivatal tisztességes dolgozóit. Vissza kell állítanunk a helyi média pártmentességét és közszolgálatiságát, meg kell szüntetnünk a propagandát. Nyilvánossá kell tenni a város működésére vonatkozó alapvető dokumentumokat és magát az önkormányzati működést. Ki kell alakítanunk a valódi párbeszédet a helyi vállalkozásokkal, velük együttműködve kell haladnunk előre. Felül kell vizsgálni a jelenlegi közlekedést, mert amilyen helyzetet teremtettek Budapestről, az tarthatatlan. Bővíteni kell a már meglévő parkolókat és újakat kell létrehozni. Meg kell oldanunk a közművek cseréjét, hisz többségében 40-50-60 éves csövekről beszélünk, melyek bizonyos városrészekben – köztük az enyémben is – rengeteg problémát okoznak.

3. Magyarország egyik legégetőbb problémája az elvándorlás. Milyen eszközök vannak önkormányzati szinten arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak?

Meg kell teremtenünk azokat a feltételeket, melyek miatt Nagykanizsán jó lesz élnie a fiataloknak, nem szabad azt érezniük, hogy innen menekülniük kell. Legfontosabb természetesen a munkahelyek teremtése. Segítenünk kell őket abban is, hogy a saját lábukra tudjanak állni, hozzá tudjanak jutni például saját lakásukhoz. Erre kiváló elképzelés a bérlakás-építési program. Nem csak a vállalkozásokkal kell párbeszédet kialakítani, hanem a fiatalokkal is. Létre kell hoznunk egy valódi, városi diákönkormányzatot, ahol és aminek segítségével valódi beleszólásuk lehet a város és az ő életüknek az alakulásába. Továbbá fejleszteni kell a sportolási lehetőségeket, kulturális és közösségi élet terén kell előrelépnünk. Ebben kérjük a fiatalok segítségét és ezt kívánjuk nyújtani nekik. Természetesen nem tudunk mi mindent kitalálni és görcsösen ragaszkodni ezen elképzelésekhez, ezért is utalok vissza a velük való párbeszéd fontosságára: velük együtt sikerülhet építeni és valóban fejlődő pályára állítani szeretett városunkat. Ezért is fontos, hogy átérezzék a mostani választás súlyát! Nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, mert azzal a jelenlegi hatalom helytartóira szavaznak és az ő sötét elképzeléseiknek adnak teret! El kell menniük szavazni és támogatni az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjeit, hogy a közös célokat együtt váltsuk valóra!

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya