IT hírek
:: 2019. október 4. - 10:11
Fiatalok a politikában - Bundik Zoltán

Bemutatkozik Bundik Zoltán, Váncsod jobbikos polgármester- és képviselőjelöltje, a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja

1. Mi ösztönözhet egy fiatalt arra, hogy helyi szinten belevágjon a politikába?

Tenni akarás! 

Több éve figyelem a politika történéseit, és részt is veszek benne. Látom, hogy a fiatalokkal senki nem foglalkozik. 

Váncsodon élek egy kis 1200 fős településen. Az elmúlt időben szépen fejlődött, de voltak a fejlődésnek hátránya is, a fiatalok valahogy elfeledésbe kerültek, egyre több fiatal költözik el, a környékén nem sok a munkalehetőség, de ha van is, a munkájukért olyan fizetést kapnak, amiből nehezen lehet megélni. Nincsen sajnos szórakozási lehetőség se a környéken. Egy ifjúsági klub működik a faluban, ahol a fiatalok hétvégente tudnak szórakozni. Évente egyszer van egy olyan nap a faluban, ahol kicsiktől a nagyokig ki tud mindenki kapcsolódni. Ezen szeretnék változtatni. Több olyan programot szeretnék szervezni, ahol van lehetőség mindenki számára a kikapcsolódásra.

2. Melyek a legsürgetőbb teendők az elkövetkezendő időszakban?

Kampányom alatt minden bizonytalan embert meg kell győzni, hogy ellenzéki fiatalként is lehet dolgozni egy élhetőbb faluért. Az embereket tájékoztatni kell a falu helyzetéről, mert sajnos nagy titok fűződik ehhez, sajnos csak a rosszindulatú szóbeszédet lehet hallani, ezt mielőbb meg kell szüntetni. És az igazságot mielőbb meg kell osztani!

3. Magyarország egyik legégetőbb problémája az elvándorlás. Milyen eszközök vannak önkormányzati szinten arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak?

A falu vezetőjének kapcsolatot kell létrehozni a környező települések cégeivel, hogy már a középiskolai tanulmányaikat kezdő diákoknak legyen meg a gyakorlati helyük és utána akár munkahelyük, és lehetne ösztönözni őket ösztöndíjakkal. Ott a lakhatás kérdése is. Olyan bérlakásokat kell létrehozni, ahol el tudják kezdeni a fiatalok az életüket, és utána akár meg is tudják vásárolni őket az önkormányzattól. Hamarosan átadásra kerül az M4 autópálya, ami Váncsod és Gáborján közt fog elhaladni, tervek szerint ide fog becsatlakozni az M47 gyorsforgalmi út is, ami Szeged felé megy, így Váncsod frekventált helyen lesz. A Környező településekkel összefogva befektetőket kell keresni a 90es évek végén bezárt Váncsodi konzervüzem újraindításához. Így a környező településeken, a munkanélküliséget és az elvándorlást vissza lehet fordítani.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya