IT hírek
:: 2019. október 4. - 10:17
Fiatalok a politikában - Király Patrik

Bemutatkozik Király Patrik, Csorna 4. egyéni választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje, a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja

1. Mi ösztönözhet egy fiatalt arra, hogy helyi szinten belevágjon a politikába?

Engem az ösztönzött az elindulásra, hogy tenni szeretnék az ellen, hogy a fiatalok elhagyják a városunkat. Mióta a Fidesz van, azóta 7%-kal csökkent Csorna népessége. Településünk nem nyújt megfelelő alternatívát. Sokkal vonzóbb lett a közelünkben lévő Győr, de rosszabb esetben a fiatalok célja az lett, hogy minél előbb Ausztriában kössenek ki. Ezt a csökkenő tendenciát - pártpolitikától függetlenül - meg kell fékezni.

2. Melyek a legsürgetőbb teendők az elkövetkezendő időszakban?

Sürgető problémának érzem, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebben mondhatják el, hogy csornai születésűek, mert helyi kiskirályok hozzájárulásával leépítették a szülészetet, mely nem csak a helyieket, hanem a környékbelieket is ellátta. Szülészetre igenis lenne igény, és ennek megszűnésével is csökkent Csorna "térségvezetői" szerepe.

3. Magyarország egyik legégetőbb problémája az elvándorlás. Milyen eszközök vannak önkormányzati szinten arra, hogy a fiatalok itthon maradjanak?

Az általános tapasztalatom az, hogy a fiatalok két ok miatt hagyják el a hazánkat. A kormány borzalmas oktatáspolitikája és az alacsony bérek miatt. Az oktatásba egy önkormányzat elenyésző mértékben tud beleavatkozni, de a városba csábíthat különböző cégeket, gyárakat. A csornai városvezetés ezzel szemben több milliárdból felépített egy napelemgyárat 100-200 munkahelyet ígérve, helyette 2 éjjeli őr kapott csak munkát, őrizve egy üres gyárat.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya