Hibaüzenet

A megadott temporary://file3MYkLf fájl nem másolható, mert a célkönyvtár nincs megfelelően beállítva. Ez a fájlok vagy könyvtárak jogosultsági problémáinak esetében gyakran előfordul. További információ a rendszernaplóban található.
IT hírek
:: 2013. november 2. - 21:50
A fiatalság jövőképe

Sajnos elkeserítő a helyzetünk tanulás, munkahely és kikapcsolódás terén egyaránt. Régen, ha valaki 14 évesen nem tudta eldönteni, hogy mivel töltené szívesen a napjait, nem talált kedvére való szakmát, akkor a gimnáziumi képzést választotta. Manapság viszont alaposan át kell gondolni, hogy milyen középfokú iskolát válasszunk, az egyetemi szintről nem is beszélve.

Hiába vannak jó képességű diákok, hogyha nincs megfelelő közeg, ahol kamatoztathatnák tudásukat és sok esetben a szülők anyagi háttere fogja megszabni a tanulási korlátokat. Bármilyen iskolába is íratja gyermekét, hatalmas költségekkel járhat. Az egyetemi képzések félévente meghaladhatják a több százezer forintot is és ez nem foglalja magába a szállást, az étkezést, az utazást és még sorolhatnánk. Természetesen a tanulmányok befejeztével korántsem biztos, hogy el tud helyezkedni friss szakmával vagy diplomával, főleg ha azt alapképzésen szerezte meg. Így nem csodálkozhatunk rajta, hogy a fiatalok többsége külföldön próbál meg boldogulni, ha éppenséggel nincs röghöz kötve, de ez sem lehet feltétlenül nagy akadály.  A probléma az, hogy nem csak a tudással rendelkező munkaerőt, hanem a népesség nagy részét is elveszítjük, hiszen közülük nagyon kevesen térnek majd haza.

Visszakanyarodva az itthon maradt ifjúságra. A szórakozás lehetősége is korlátozott, ha valaki igényes koncertekre vagy szórakozóhelyekre akar járni, akár több száz kilométert is utaznia kell. Pedig a kemény tanulás vagy munka mellé járna a kulturált szórakozás is. Azonban, ha tovább gondoljuk, némely szülő nem szívesen engedi el gyermekét szórakozni, hiszen a közbiztonság nem éppen virágkorát éli hazánkban. Fényes nappal az utcán is bármilyen atrocitás érhet bennünket, nem kell ahhoz idősnek lenni. Be kell látni, hogy a jövő csakis az erővel, tudással és tenni akarással rendelkező fiatalságban van.

Hornung Renáta, Jobbik Nagyatádi Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya