IT hírek
:: 2014. január 21. - 19:55
A Fidelitas harcot hirdetett a Fidesszel szemben?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat egyetért a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetőjének, Chladek Tibornak azon kijelentésével, miszerint a tavaszi országgyűlési képviselőválasztás valójában a magyar termőföld jövőjéről szóló népszavazás lesz - ismerteti a szervezet közleményéven.

Chladek abban viszont téved - mutatnak rá -, hogy a termőföld magyar kézben tartásához 2014 áprilisában a szavazatok leadásával nem csak a Gyurcsány-Bajnai korszak visszatérését kell megakadályozni, hanem le kell váltani az Orbán-Simicska rendszert is. Ha a Fidelitas komolyan gondolja földvédelmi kampányát, akkor azt a kormánypártokkal szemben is ugyanolyan következetesen kell képviselnie.

A Jobbik úgy véli, hogy a kormány földpolitikája a Gyurcsány-Bajnai korszakkal ellentétben valóban nem csak a baloldalhoz közel álló üzleti köröket szolgálja ki. Részleges lecserélés ükkel kivételezett helyzetbe kerültek most már a narancsos nagybirtokosok, és a Fideszhez közel álló maffiacsaládok is.

Felhívják a figyelmet arra, hogy korábbi ígéretei ellenére, a Fidesz földtörvénye tette lehetővé 500 millió potenciális felvásárlónak a magyar termőföld megvételét, sőt a zsebszerződések felszámolása is elmaradt. Az IT leszögezi azt is, hogy az új földtörvény egyetlen vidéki munkahely létrehozását sem segíti, bebetonozza a rossz birtokszerkezetet és kiszolgáltatottá teszi a kis- és közepes családi gazdaságokat. 

A Jobbik Ifjúsági Tagozat ezért arra buzdítja a fiatal gazdákat, hogy ha azt szeretnék, hogy a termőföld külföldi spekulánsok helyett a magyar gazdálkodók jövőjét szolgálja, akkor menjen el szavazni, és az elmúlt 24 év földrablása helyett szavazzon a Jobbikra, a vidék szebb jövője érdekében!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya