IT hírek
:: 2019. március 27. - 18:34
A Fidesz ismét bebizonyította, mit gondol a szólásszabadságról

A Jobbik Ifjúsági Tagozat sajnálattal értesült az Európai Parlamentnek benyújtott új, az internetes tartalmakat nagymértékben befolyásoló szerzői jogi szabályozásról szóló szavazás eredményéről. Noha a szerzői jogok megfelelő védelmét magunk is fontosnak és elősegítendőnek tartjuk, az elfogadott szabályozás aránytalan és egyértelmű veszélyt jelent a szólás és önkifejezés szabadságára.

Mi, fiatalok nem szeretnénk olyan Európában élni, ahol algoritmusok döntenek arról, mit és hogyan mondhatunk vagy írhatunk le. Nem szeretnénk olyan Európában élni, ahol a szerzői jogok védelmének leple alatt korlátozni lehet a legdemokratikusabb média, az Internet használatát. Az Internet szabadságának elve nekünk nem kevésbé fontos, mint más szabadságjogok kérdése.

Sajnáljuk, noha nem tartjuk meglepőnek, hogy a jogállamiságot és a szabadságjogokat más alkalommal is lábbal tipró Fidesz képviselői a korlátozás mellett voksoltak. Jól mutatja ez a magyar kormány állítólagos „szabadságharcának” hitelességét: a nekik nem tetsző vélemények elhallgattatását és a szólásszabadság korlátozását lehetővé tevő javaslatokat Brüsszelben is lelkesen szavazzák meg.

Bízunk benne, hogy a jövőben az Internet korlátozása helyett olyan, valóban fontos kérdések is napirendre kerülnek majd az Európai Unióban, mint az álhírek elleni küzdelem, különös tekintettel arra, hogy hazánkban jelenleg nem más, mint a magyar kormány a fake news legfőbb forrása.

Jobbik Ifjúsági Tagozat országos elnöksége


Ajánlott oldalak

 

hazai pálya