IT hírek
:: 2013. május 16. - 17:25
Szemfényvesztés a fiatalok önkormányzati támogatásának fideszes ötlete

A Jobbik Ifjúsági Tagozat cinikusnak és a fiataloknak valódi segítséget nem nyújtó látszatintézkedésnek tartja Michl József fideszes képviselő napokban benyújtott törvénymódosítását - áll Takács Adrián, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke által jegyzett közleményben. 

Ez ugyan megteremti az önkormányzatok számára a fiatalok támogatásának lehetőségét, de semmilyen plusz pénzt nem rendel ehhez. Ismerve a forráshiányos, kivéreztetett települések helyzetét, erre nekik nem lesz lehetőségük, így a javaslat nem érhet el érdemi hatást - hangsúlyozza a közlemény.

A Jobbik IT véleménye szerint további probléma, hogy Michl József szerint „rászorultság vizsgálata nélkül” ítélnék oda ezeket összegek. Ez súlyos igazságtalansághoz vezetne, hiszen egy olyan esetben, amikor a fiatal anyagi háttere biztosított, ám ő mégis kérvényezi a támogatás megítélését, akkor azt az önkormányzat nem tudja mire hivatkozva elutasítani. Ez a fajta meggondolatlan rendszer méltánytalan döntésekhez és pénzpazarláshoz vezet.

A Jobbik IT szerint ha őszinte lenne a Fidesz szándéka a fiatalok megsegítése érdekében, akkor anyagi forrást rendelne ehhez a célhoz. A támogatások szétosztása pedig kizárólag szociális alapon történhetne meg, hisz csak ez biztosítja egy igazságos, a rászorulókat segítő rendszer működését. Véleményük szerint most is adottak az ifjúság támogatásának formái (Bursa Hungarica, szociális ösztöndíjak), ezekre kellene több költségvetési forrást szánni. Ha pedig az önkormányzatokon keresztül akarják a fiatalokat támogatni, akkor csak forrásátcsoportosítással érheti valódi hatását - zárul a közlemény.

MTI - alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya