IT hírek
:: 2013. március 18. - 13:28
A Gioventú della Fiamma volt a Jobbik IT vendége 15-én

Jobbik IT - Gioventú della FiammaA Jobbik Ifjúsági Tagozat számára fontos, hogy minél több nemzeti szervezettel építsen ki kapcsolatot szerte Európában. Ezt példázzák a március 15-i események, hiszen vendégül láttuk a Gioventú della Fiamma (A láng fiatalsága, a Fiamma Tricolore olasz nemzeti párt ifjúsági tagozata) három képviselőjét Budapesten.

Március 14-én érkeztek Torino mellől és Szardíniáról. Ezen az esős csütörtöki napon megtekinthették az Országházat, és magyar különlegességeket kóstolhattak (gulyásleves, töltött káposzta, pálinka stb.), melyek nagyon ízlettek nekik. Az időközben elmaradt IT-kongresszus miatt volt idő körbenézni a városban, így 15-e délutánján megnéztük a város főbb nevezetességeit. Olasz barátaink büszkén viselték kokárdánkat, megismervén annak mondanivalóját és történetét.

A delegáció tagjai az esti bulinkon is részt vettek az EMI-klubban, ahol Vári-Kovács Péterrel közösen énekelték az Előre mind, pesti srácok! c. dal eredeti, olasz nyelvű változatát. Az eseményen felszólalt a delegáció vezetője, Denis Scotti. Beszédében az európai nemzeti érzelmű fiatalok összefogását sürgette a globalizáció és az Európai Unió ellen. Végezetül egy idézet, amit nekünk, magyaroknak címzett: „I confini non sono tracciati dai politici, ma dalle nazioni. Avanti giovani di Jobbik!” (A határokat nem a politikusok húzzák meg, hanem a nemzetek. Előre, Jobbik fiataljai!)

Zászlót cseréltünk az olaszokkal, és meghívást kaptunk a Fiamma Tricolore és a Gioventú della Fiamma Rómában tartandó, szeptemberi kongresszusára.

Reméljük, hogy egy sikeres kapcsolat vette kezdetét március idusán Budapesten.


Denis Scotti
, a 
Gioventú della Fiamma országos elnökének beszámolója (www.gioventudellafiamma.org):

Gyönyörű élmény, hogy megadatott a lehetőség, hogy Budapesten tölthettünk pár napot Jobbik IT-s barátainkkal (a Jobbik nemzeti párt ifjúsági tagozata). Lehetőségünk nyílt megismerni a véleményüket Európa fontos kérdéseiről, az euro-ról, a munka világáról, a bevándorlásról, a jövőről és az EU irányításáról. Annak ellenére, hogy földrajzi adottságaink miatt más a történelmünk, a célunk közös: visszaadni Europának és népeinek a méltóságot, amit megérdemelnek. Ezen a kontinensen, amit láncokba vernek a kereskedelem, a közös pénz, vannak még olyan emberek és mozgalmak, akik nem adják meg magukat. Ez okból hagytuk el úgy Magyarországot, hogy tudjuk. hogy nem vagyunk egyedül a nemzetek Európájáért folytatott harcban, amit valóban jellemeznie kéne az országaink uniójának. Köszönetet kell mondanunk Lengyel Gábornak, a Jobbik IT egy országos szervezőjének, Schwarcz Patriknak, aki tolmácskodott és kísért minket, Kopcsjak Tamásnak, aki szintén országos szervező és minden más tisztségviselőnek és országgyűlési képviselőnek, akiket megismertünk Budapesten. Hivatalosan meghívtuk őket a következő, októberi, Romában tartandó országos kongresszusunkra. A kapcsolatok a két ifjúsági tagozat között folytatódni és erősödni fognak, hogy egy hálózatot építsünk különböző nemzetiségű fiatalok közé, ami hasonló szövetségé válhat mint az AEMN. Ennek az Európának egy reménye van az újjászületésre: ezekből a hazafias mozgalmakból kiindulva lehetőséget adni a fiataloknak, hogy egy szociális és kulturális forradalmat hajtsanak végre az összes országban. Európa, Nemzet!


Ajánlott oldalak

 

hazai pálya