IT hírek
:: 2014. április 22. - 13:35
Gondolatok a választás után - Tamás Róbert

Vegyes érzések, érzelmek, gondolatok kavarognak, kavaroghatnak a magunkfajta, nemzetüket, hazájukat féltő, azért tenni akaró emberekben. Legalábbis azokban, akik szemére – az elmúlt négy évet mintegy éberkómában töltve – nem tapadt rá egyfajta narancsszínű, az ismert betegség tulajdonságait ismerve nagyon nehezen elpusztítható hályog. Mert be kell vallanunk, vannak ilyenek. Nem is kevesen.

Ennek belátása után a 2010 óta regnáló kormánypárt(ok) fölényes győzelme nem nevezhető meglepőnek. Sokakon, sokunkon, akik a valódi (s nem a szentimentális, csöpögő, narancslében fürdő ál-) nemzeti oldalon állunk, vasárnap éjszaka egyfajta letargia, csalódottság lett úrrá. Ez azonban néhány nap alatt, ha nem is tűnt el teljesen, de jelentősen mérséklődött. S mi ennek az oka?

Meggyőződésem szerint nem más, mint a Hit. Magyarország feltámadásában, a Szebb Jövőben, s természetesen és mindezt megelőzően Istenben. Ő volt az, aki minden nehézség ellenére egyengette utunkat nemcsak a választást megelőző hónapok hivatalos kampányidőszakában, hanem gyakorlatilag munkánk, olykor óriási erőfeszítéseink során mindvégig. Ez az, ami miatt nem csüggedhetünk továbbra sem! Sőt, még nagyobb hittel, erővel, lelkesedéssel és kitartással, Őseink szelleméhez méltóan kell folytatnunk vállalt, s bár sokszor kínkeserves, de végül eredményt hozó harcunkat!

Mert igaz bár, hogy „csak” néhány százalékkal, de mégis erősödtünk. Ami pedig (talán) még ennél is fontosabb, a jó cél érdekében vívott harcunk során belül nemesebbekké, erősebbekké váltunk, ami számokban nem mérhető. Mostani, érthető fizikai és lelki fáradtságaink közepette nem is feltétlenül érzékelhető, de higgyük el, azzá fog válni. Mert Mi vagyunk azok, akik látjuk, hogy mára Hazánk oda jutott, hogy – nem is feltétlenül túlzással élve! – egy pár kolbásszal, vagy egy csirkével megvásárolható az állampolgárok szavazata. Az ebben kiválóan tükröződő, morális állapotnak aligha nevezhető, állapot alatti valami az, ami ellen ténylegesen harcolnunk kell. Így nyithatjuk fel az emberek szemét, mely által eljöhet a nemzeti ébredés. Ekkor, s csak ekkor jöhet el a várva várt Szebb Jövő!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya