IT hírek
:: 2018. július 8. - 18:22
Győztes tudatú történelemoktatással sikeresebb jövőt érhetünk el

A pozsonyi csata 1111. évfordulója alkalmából tartott szombati sajtótájékoztatóján Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke, arra hívta fel a figyelmet, hogy egy pozitívabb, sikerekre építő történelemoktatás hozzájárulhatna ahhoz, hogy a jövő generációja már sikerorientáltan gondolkodjon.

Kálló Gergely javaslata szerint a most készülő tantervben sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni nemzetünk sikereire, ezzel erősítve a fiatalokban a győztes tudatot és a nemzethez tartozás fontosságát.

„Egy sikeres generáció egy sikeres nemzetet is eredményezhet.”

Az alelnök szerint a vesztes csatákkal, tragédiákkal szemben a sikeres történelmi eseményeinket, mint a sajtótájékoztató apropóját adó pozsonyi csatát, vagy a 20. századi rongyos gárdát csak lábjegyzetben említik a történelemkönyvek, pedig ezek lehetnének a megalapozói egy büszke nemzettudatnak.

Fotó: Béli Balázs/Alfahír

A Jobbik ezért arra kéri az új nemzeti alaptanterv kidolgozásában résztvevő szakembereket, hogy ilyen irányú módosításokkal is éljenek a tananyag megalkotása kapcsán.

Kálló szerint a sikertudat

  • növelhetné az emberek ragaszkodását az országhoz és a magyar nemzethez,
  • erősíthetné az összetartozás érzését magyar és magyar között,
  • segítené a határon túliakkal való árkok betemetését,
  • és kihatással lehetne a legnagyobb problémát jelentő kivándorlásra is.

 

„A magyar történelemoktatás régi pesszimista hozzáállását fel kell cserélni egy új, optimista és sikerekben gazdag történelemoktatásra azért, hogy a nemzetben hívő és a hazáért harcoló fiatalokat nevelhessünk fel.”

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya