IT hírek
:: 2017. május 5. - 12:09
Hagyományőrző családi nap Mónus Józseffel

Április 29-én tartotta Hagyományőrző és családi napját a Jobbik Szentgotthárdi Ifjúsági Tagozata, melynek Mónus József távlövő világbajnok volt a vendége. A Fehér Farkas, ahogyan sokan ismerik többszörös tradicionális távlövő világbajnok íjász. Olyan sikerekkel büszkélkedhet, mint a Törökországi 653 méter távolságra repítette nyílvessző, vagy a 2012-ben a Kurultájon 453 méterres távolságról eltalált 140x140 centiméteres céltábla. Számos díj, emlékkereszt és rekord tulajdonosa.

A rendezvény szervezése már hetekkel korábban elkezdődött. A hosszú szervezés eredménye egy baráti, családi hangulatú, nagyon sok pozitív visszajelzést kapott esemény. A legkisebbek egész nap kipróbálhatták magukat különböző foglalkozásokon. Közösen rajzolhattak, színezhettek, társasjátékozhattak vagy fejleszthették készségeik, de akár kiskapukra is rúghatták a bőrt.

A bátrabbak részt vettek az íjászoktatáson amire, mind a gyermekek, mind a nagyobbak komoly érdeklődést mutattak. A déli óráktól a rendezvény zárásáig, folyamatosan foglalkoztatták íjászoktatóinkat az íjakkal ismerkedők. A nap során aszfaltrajzversenyre is sor került, amire nagyon sok, szebbnél-szebb műalkotás érkezett. Természetesen a nap végén a zsűrizést követően kihirdetésre kerültek a győztesek, de akik nem nyertek, azok sem távozhattak üres kézzel!

Miközben a kondérban fortyogott a babgulyás, az érdeklődők egyéb hagyományőrző fegyverekkel is ismerkedhettek. Kézbe lehetett fogni pallost, bárdot és fokost is, a bátrabbak pedig a karikás ostor rittyentgetésével próbálkoztak.

A nap folyamán több számban is kipróbálták magukat a részvevők. Mind a kisebbek, mind a nagyobbak versenyre keltek egymással íjászatban és távlövészetben. Mindkét számban számos résztvevő indult a győzelemért. Többen próbára tették magukat, mennyire tudják megközelíteni Mónus József, a rendezvényen elért 333 méteres távlövését. A legközelebbi nyílvessző 200 méteren ért földet.

A szabadtéri programok zárásaként Mónus József 300 méterre elhelyezett almára lőtt. Lövése előtt elmondta mi is az Ő hitvallása, mi is az amiért újra és újra megküzd a versenyek során. Ez nem más mint a Magyar Zászló és magyarok dicsősége. Lövési ugyan, ha nem is találtak célba, nyilai a pirosló alma mellett értek földet. Ilyen eredmény elérésére is csak néhány ember képes a világon, így nem csoda, hogy a nézőközönséget is ámulatba ejtette az elért eredmény!

A szabadtéri programok ezzel véget is értek, majd a késő délutáni órákban a városi Színházban folytatódott a rendezvény, ahol Mónus József tartott előadást és élménybeszámolót versenyeiről, életéről, hitvallásáról. A rendezvényen hallottak komoly érzelmeket váltott ki a szép számú nézőközönségből is. Az rendezvény végeztével mind az előadó Mónus József, mind a nézők arról győzködtek Minket, hogy jövőre mindenképpen kerüljön újra megrendezésre az esemény, mert mindenki olyan szellemi és lelki feltöltődést kapott ezen a napon, ami az életben ritkán jut ki az embernek!

Mi ezúton is ígéretet teszünk rá, hogy jövőre újra találkozunk!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya