Jobbikos hírek
:: 2013. január 16. - 15:00
Hét vezérrel készül 2014-re a Jobbik

Volner JánosA Jobbik megkezdte a 2014-es választási program elkészítését - jelentette be Volner János, a párt alelnöke. Mint elmondta, a “Hét vezér program” alapját a 2010-es választási programjuk adja, kiegészítve új koncepciókkal.

Volner János elárulta, a programíró szakértői stáb a Jobbik elnökségi tagjaiból és a nemzeti párt szakértőiből áll. A csoportot a pártelnök, Vona Gábor vezeti, koordinálva és összetartva a tervezetet. A Jobbik azt szorgalmazza - szögezte le az alelnök -, hogy a választási kampány ne a mocskolódásról szóljon, mint ahogy azt a Fidesz és az MSZP az elmúlt ciklusokban végezte, hanem végre Magyarországról és a nemzet érdekében. 

Mint elmondta, a program középpontjában a gazdaságfejlesztés áll majd, hiszen az embereknek munkára, a vállalkozásoknak megrendelésre, az államnak pedig adóbevételre van szüksége. A gazdaságfejlesztés hét alappillérre épül, amelyet a "Hét vezér programjának" neveztek el -  tette hozzá.

Ez hét nagy projekt - melyet az alelnök tájékoztatása szerint a későbbiekben hoznak nyilvánosságra -, egyszerre felel meg mind a három követelménynek, egyúttal pedig a nemzetstratégiai tervbe is beilleszthetőek - nyilatkozta Volner János. Hozzátette, a három fent említett cél mellett az ökológiai szempont is hangsúlyosan jelen lesz a programban, vagyis a fenntarthatóságra, a jövő megóvására koncentrálnak. 

Úgy látja, a Fidesz és a baloldal populista programjaival ellentétben a Jobbik nem elosztáspolitikával, hanem a gazdaság fejlesztésével is foglalkozik, mivel ez a kettő nem zárja ki egymást. A rossz gazdaságpolitika meg is látszik az ország jelenlegi, leromlott állapotán - tette hozzá.

Volner János szerint hamis az a dilemma, amely a költségvetési egyensúlyt és a növekedést állítja szembe egymással, mondván, egyszerre csak az egyik teljesülhet. A Jobbik olyan programot ígér, amelynek megvalósításával egyszerre van növekedés és az eddigieknél fegyelmezettebb költségvetési gazdálkodás - zárta szavait az alelnök.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya