IT hírek
:: 2016. május 30. - 12:38
Hősök napi emlékséta a Fiume úti Nemzeti Sírkertben

Immár hagyományosan indult emléksétára számos nemzeti érzelmű fiatal a Kerepesi temetőben hősök napja alkalmából, hogy leróhassák tiszteletüket a haza nagyjai előtt.

A Jobbik IT kulturális kabinetje másodjára szervezte meg 2016-ban a Tisztelet a hősöknek elnevezésű rendezvényt, amelyen idén két jeles személy is részt vett. Az emlékséta fővédnöke Szávay István, a Jobbik országos alelnöke volt, aki nem mellesleg Gömbös Gyula sírjánál tartott megemlékező beszédet; valamint Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Jobbik IT elnöke is emlékezésre buzdította a fiatalokat Munkácsy Mihály és Sajó Sándor sírjánál.

A II. világháborús emlékműnél való megnyitó után összesen tíz sír lett felkeresve a megemlékezésen – többek között Görgey Artúré, Cholnoky Jenőé, Kosztolányi Dezsőé és Puskás Tivadaré. Azonban nem csupán emlékező szavakkal rótták le tiszteletüket a hősök előtt a fiatal jobbikosok, fizikai munkával is igyekeztek elődjeink emlékét méltóbbá tenni:

 – Az előzetes bejárás során szomorúan tapasztaltuk, hogy áldatlan állapotok uralkodnak számos sírnál, több nyughely szinte ki sem látszott a gaztól, a cserjéktől. Éppen ezért a szerdai napon társaimmal megtisztítottuk több sír környékét – árulta el Farkas Gergely, az Ifjúsági Tagozat országos elnöke. A kulturális kabinet rendkívül fontosnak tarja példaképeink emlékének gondozását, hiszik, hogy példájukkal korunk társadalma is jobbá, értékesebbé tehető, ezért a jövőben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövő a múltból tanulva lehessen a miénk.

Sarnyai Vivien

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya