IT hírek
:: 2014. február 7. - 09:37
Idén Rád is szükségünk van! - Interjú Farkas Gergellyel

A Jobbik Ifjúsági Tagozat 2014-re a Cselekvő Ifjúság Évét hirdette meg, melynek jelentéséről és a Jobbik IT következő hónapokra vonatkozó terveiről kérdeztük Farkas Gergely elnököt.

Mielőtt rátérnénk arra, hogy mit is jelent pontosan a Cselekvő Ifjúság Éve, tekintsünk vissza egy pillanatra a tavalyi esztendőre, amelynek az Ébredő Ifjúság elnevezést adtátok! Miért? Mit takart ez, és milyen eredménnyel zárult az év?

2013-ban a Jobbik IT munkájának az volt az egyik elsődleges célja, hogy minél több közömbös, kiábrándult fiatalt tudjunk aktivizálni, bevonni a közéletbe, egyben elültetni bennük a hazaszeretet és a Jobbik által vallott értékrend fontosságát. Egyszóval a fiatalok ébredését szerettük volna elérni, erre utalt az év elnevezése. Sikerünk kézzelfogható bizonyítéka, hogy a Jobbik a fiatalok között a legnépszerűbb párt lett, és az, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozat is folyamatosan erősödött. Ezzel zártuk tehát a 2013-as évet, ekkor merült fel annak kérdése, hogy miként kellene továbblépni, mi legyen a fő cél 2014-ben.

Gondolom, így született meg a Cselekvő Ifjúság Éve elnevezés. Milyen célokat tűztetek magatok elé?

Adta magát a helyzet, hogy nem elégedhetünk meg az ifjúság Jobbikhoz való pozitív viszonyulásával, hanem szeretnénk ezt tevékeny munkára váltani, hogy minél több fiatal vegyen részt abban a nemzetépítő tevékenységben, amit a Jobbik és a Jobbik IT végez. Ez a cselekvésre ösztönzés tehát az egyik motivációja az elnevezésnek. Ugyanakkor van egy további célunk is 2014-re összhangban az elnevezéssel, mégpedig az, hogy az idei három választásra minél több fiatalt sikerüljön aktivizálni. Sajnos rendszerint ez a korosztály vesz részt legkisebb arányban a négyévenkénti választásokon, és ennek az aránynak a növelése, ezáltal a fiatalok döntéshozatalbeli súlyának emelése pártpolitikától függetlenül fontos lenne. Idén ehhez szeretnénk hozzájárulni mi is a tevékenységünkkel.

Mivel készültök a kampányra?

Több kampányt is fogunk indítani annak érdekében, hogy a fiatalok minél nagyobb arányban vegyenek részt a választásokon. Három kisebb eleme már biztosan lesz ennek az akciónak, az egyik a szavazás fontosságát fogja hangsúlyozni, részben komolyan, de részben fiatalosan, viccesen megközelítve a témát. A másik abban nyújt majd segítséget, hogy miként kell a lakóhelytől távol szavazni, ez ugyanis nagyon sok kollégistát vagy az állandó lakóhelyétől távol dolgozó fiatalt akadályozhat a részvételben, illetve a választás előtti napra is tervezünk egy, a következő napi voksolásra mozgósító kampányt. Ezen kampányok esetén színvonalas kiadványokkal és a Facebook adta lehetőségek kihasználásával szeretnénk minél több emberhez eljutni.

Milyen feladatok állnak még előttetek az idei évben?

Az előttünk álló két hónap legfontosabb feladata az IT számára, hogy mindenben segítsük a Jobbikot a minél jobb választási eredmény elérése érdekében. Emellett azonban elkészítettük idei országos eseménynaptárunkat, és a korábbi évek bevált, sikeres rendezvényei mellett újabbak is várhatók. Például Ki mit tud?-ot szervezünk, ugyanis rengeteg olyan fiatal van a tagságban, aki valamiben tehetséges, ügyes. Lesz egy közös pályázatunk a lengyel testvérszervezetünkkel, valamint a gazdálkodást is szeretnénk népszerűsíteni a fiatalok körében egy másik pályázat útján. Viszont azért sem fogom felsorolni az összes új ötletünket, mert – szintén újdonságként az IT életében – 2014-ben rendszeresen, háromhetente lesz egy IT-s rovat a Bar!kád újságban, tehát a lap olvasói minden velünk kapcsolatos újdonságról értesülnek majd.  

 

Molnár Réka

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya