IT hírek
:: 2014. január 15. - 16:51
Így írtak ők - az írói pályázatunk végeredménye

A vártnál is nagyobb sikerrel zárult a Jobbik Ifjúsági Tagozat és a Bar!kád hetilap közös, Így írunk mi elnevezésű publicisztikai pályázata. A felhívásra összesen 46-an küldték el pályaműveiket, a háromtagú zsűri (Pörzse Sándor, a Bar!kád hetilap főszerkesztője, Balogh Gábor, a jobbegyenes.blog.hu publicistája és Balczó Mátyás, a Bar!kád hetilap munkatársa) ezek közül választotta ki a legjobb írásokat. Fontos hangsúlyozni, hogy a legjobb írásokat, vagyis nem a két pályaműre adott pontok (1-től 10-ig) átlaga alapján került ki a győztes, hanem a legjobb publicisztikákat és természetesen ezek szerzőit díjazta a három újságíró.

A zsűri, illetve a Jobbik IT elnöke, Farkas Gergely egyetértett abban, hogy talán még a végeredménynél is sokkal fontosabb, és mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy ilyen sokan, közel félszázan ragadtak billentyűzetet azért, hogy megosszák másokkal gondolataikat.

A fiatal tehetségeket megismerheti a közönség, miközben a legjobbnak ítélt szerzők személyében szellemi utánpótláshoz, friss gondolatokhoz jut a valódi nemzeti oldal – a pályázat meghirdetésekor adott interjújában így fogalmazott Farkas Gergely, az pedig a pályaművek végigolvasása után jól látszik, hogy igenis van szellemi utánpótlása a valódi nemzeti oldalnak.

A pályázat kiíróinak nem az volt a szándéka, hogy megtalálják a tökéletes publicistát, hanem az, hogy felmérjék, kiben van meg a tehetség ahhoz, hogy írásaival értéket közvetítsen mások felé. Ennek megfelelően a pályaművek elbírálásánál a zsűri tagjai értékelték a jó témaválasztást, az igényes stilisztikai kidolgozottságot, ha az írás érzelmet tudott kiváltani az olvasóból, a humort, de a pályaműre adott pontok számát növelhette akár egy-egy jól eltalált, eredeti szófordulat is. Farkas Gergely, Pörzse Sándor, Balogh Gábor és Balczó Mátyás ezúton is megköszöni minden jelentkezőnek, hogy írásaival megtisztelte a pályázatot, s egyúttal gratulálnak a három legjobb publicisztika pénzdíjban részesülő szerzőjének, illetve a 4-10. helyen végzetteknek, akik a szervezők ajándékcsomagját vehetik át.

Az Így írunk mi írói pályázat végeredménye:

1. Nagy Péter: Háttérben, szuronyheggyel 

2. Gérecz Gergő: Értékeink felbecsülése 

3. Szabó Ágnes: Szolgálatra jelentkezett 

4. Németh Renáta: Kedves naplóm 

5. Kaldanecker Máté: 24 

6. Róbert Tamás: Gondolatok a sorkatonai szolgálatról 

7. Faragó Dániel: Nácik, antiszemiták és fasiszták közt jártam 

8. Kovács Borbála: Tíz év hosszú idő 

9. Földesi Mariann: Örökségünk

10. Versipellis Prudens: A ketrecbe zárt farkas

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya