IT hírek
:: 2016. november 16. - 17:03
Ismét Felvidéken önkénteskedett az IT

A november 12-13-i hétvégén Berzétére utazott a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tizenkét fős csapata, hogy segítsünk az ottani árvaház építésében. Mudi Róbert helyi református lelkész álmodta meg a berzétei árvaházat, hogy ezzel segítse az ottani magyarság megmaradását, az árván maradt magyar gyerekek normális körülmények közötti felnevelését. Sajnos az árvaházban még nincsenek gyerekek, mert még nincs fűtés az épületben, de bízunk benne, hogy ez is hamarosan megoldóik.

Ezen alkalommal, a szombati napon az ún. közösségi tér tetőjének a befedésében segítettünk. A közösségi tér egyébként nem volt ismeretlen számunkra, hiszen nyáron ennek az alapját ástuk meg. A hajnali indulás és a több órás utazás után délelőtt 10 órakor kezdtük el a munkákat, lambériát szögeltük fel, átfestettük a gerendákat, hogy megvédjük a hidegtől, illetve a cserepeket tettük fel. Addig dolgoztunk, ameddig le nem ment a nap, addigra el is fogyott a faanyag. A munkában helyiek is részt vettek, és szerencsére nagyon jó hangulatban telt el a tetőfedés. A közösségi tér kemencéjét ezen a napon próbálták ki, meg is kóstolhattuk az ott sült kenyeret. A falu történetében ez egy történelmi nap, hiszen több évtized után most először sütöttek kenyeret.    

    

Vasárnap istentiszteleten vettünk részt, ezután a Mudi lelkész úr elmesélte a település és a templom történetét nekünk, majd körbe is vezetett minket. Összességében nagyon jó hétvégét tölthettünk el Felvidéken, és ismételten öröm volt, hogy részt vehettünk az építkezésben, segíthettük ennek a jó célnak a megvalósulását.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya