IT hírek
:: 2016. január 26. - 16:19
Ismét gyakornoki programot hirdet a Jobbik

A Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja ismét meghirdeti nagy sikerű gyakornoki programját felsőoktatási hallgatók és friss diplomások részére. A program lehetővé teszi, hogy az abban részt vevő egyetemisták, főiskolások megismerjék az Országgyűlés munkáját, szervezetét az előttünk álló tavaszi törvényalkotási időszakban. Az érdeklődök bármilyen, általuk kiválasztott szakterületen elmélyíthetik tudásukat, beleláthatnak a törvényalkotás mélységeibe és annak apró részleteibe, ugyanis a frakció tagjai mellett bármely bizottság vagy épp a párt kodifikációs csoportjának munkájába is bekapcsolódhatnak.

A bizottsági munkába való betekintés, a plenáris ülések nyomon követése, az Országgyűlés különböző szervezeti egységeinek előadásai, valamint a képviselők munkáját segítő egyéb szakmai feladatok biztosítják, hogy a programban részt vevő hallgatók hasznos két hónapot töltsenek a frakció mellett, és a tapasztalatokat, a gyakorlati tudást, valamint a különféle szakmai ismereteket a későbbiekben is hasznosítani tudják.

A gyakornoki program részletei:

Időtartama: 2016. február 29. – 2016. április 29.

Minimális munkavégzés: heti 15 óra vagy havi 60 óra (rugalmasan kezelve, így a vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmány sem kizáró ok)

Minden gyakornok „mentort” kap maga mellé egy képviselő személyében (lehetőség szerint a motivációs levélében megjelölt szakterületnek megfelelően), akivel bizottsági üléseken vehet részt, és aki a szakmai munkáiba bevonja. A jogalkotási munka iránt érdeklődők a kodifikációs csoport részéről is kaphatnak mentort maguk mellé.

A jelentkezés feltételei:

• egyetemen, főiskolán hallgatói jogviszony vagy diploma

• legalább 3 befejezett félév

• legalább egy középfokú nyelvvizsga

A jelentkezés folyamata:

•  Önéletrajz beküldése

• Motivációs levél küldése, mely egyrészt az országgyűlési munkában való részvétel indokait tartalmazza, másrészt a jelentkező politikai, szakmai munka iránti érdeklődését indokolja meg. Itt kell megnevezni azt a szakterületet, ami iránt a jelentkező érdeklődik (a levél terjedelme maximum 2 oldal lehet).

A jelentkezés határideje: 2016. február 16.

A dokumentumokat a gyakorlat@jobbik.hu címre várjuk! 

Bármely kérdés esetén is ezen az e-mail címen lehet érdeklődni.

A gyakornoki munkáért a vidéken élő és ott is tanuló diákok a Budapestre utazáshoz szükséges költségtérítésben részesülhetnek.

Az önéletrajzok és motivációs levelek beérkezése után a legjobb jelöltek személyes meghallgatására kerül sor, melyről az önéletrajzban megadott elérhetőségeken fogjuk értesíteni az érintetteket. A személyes beszélgetésekre 2016. február 17. és február 25. között fog sor kerülni, majd pedig a felvett gyakornokok február 29-én kezdhetik meg munkájukat.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya