IT hírek
:: 2018. szeptember 4. - 15:23
A Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja ismét gyakornoki programot hirdet

A Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja ismét meghirdeti nagy sikerű gyakornoki programját felsőoktatási hallgatók és friss diplomások részére. A program lehetővé teszi, hogy az abban részt vevő egyetemisták, főiskolások megismerjék az Országgyűlés munkáját, szervezetét az előttünk álló őszi törvényalkotási időszakban.

Az érdeklődők bármilyen, általuk kiválasztott szakterületen elmélyíthetik tudásukat, beleláthatnak a törvényalkotás mélységeibe és annak apró részleteibe, ugyanis a frakció tagjai mellett bármely bizottság, esetleg a párt kodifikációs csoportjának vagy sajtóosztályának munkájába is bekapcsolódhatnak. A bizottsági munkába való betekintés, a plenáris ülések nyomon követése, az Országgyűlés különböző szervezeti egységeinek előadásai, valamint a képviselők munkáját segítő egyéb szakmai feladatok biztosítják, hogy a programban részt vevő hallgatók hasznos két hónapot töltsenek a frakció mellett, és a tapasztalatokat, a gyakorlati tudást, valamint a különféle szakmai ismereteket a későbbiekben is hasznosítani tudják.

A gyakornoki program részletei:

Időtartama: 2018. október 1. – 2018. december 1.

Minimális munkavégzés: heti 15 óra vagy havi 60 óra (rugalmasan kezelve, így a vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmány sem kizáró ok)

Minden gyakornok „mentort” kap maga mellé egy képviselő személyében (amennyiben megjelöl valamilyen szakterületet, akkor ennek megfelelően), akivel bizottsági üléseken vehet részt, és aki a szakmai munkáiba bevonja. A jogalkotási munka iránt érdeklődők a kodifikációs csoport részéről is kaphatnak mentort maguk mellé, a kommunikáció iránt fogékonyak pedig a sajtóosztály részéről kaphatnak mentort.

A jelentkezés feltételei:

•egyetemen, főiskolán hallgatói jogviszony vagy diploma

•legalább 3 befejezett félév

•legalább egy középfokú nyelvvizsga

A jelentkezés folyamata:

•Önéletrajz beküldése

•Motivációs levél küldése, mely egyrészt az országgyűlési munkában való részvétel indokait tartalmazza, másrészt a jelentkező politikai, szakmai munka iránti érdeklődését indokolja meg. Itt kell megnevezni azt a szakterületet, ami iránt a jelentkező érdeklődik (a levél terjedelme maximum 2 oldal lehet).

A jelentkezés határideje: 2018. szeptember 23. 

A dokumentumokat a gyakorlat@jobbik.hu címre várjuk! Bármely kérdés esetén is ezen az e-mail címen lehet érdeklődni. 

A gyakornoki munkáért a vidéken élő és ott is tanuló diákok a Budapestre utazáshoz szükséges költségtérítésben részesülhetnek.

Az önéletrajzok és motivációs levelek beérkezése után a legjobb jelöltek személyes meghallgatására kerül sor, melyről az önéletrajzban megadott elérhetőségeken fogjuk értesíteni az érintetteket. A személyes beszélgetésekre 2018. szeptember 24.és szeptember 27. között fog sor kerülni, majd pedig a felvett gyakornokok október 1-jén kezdhetik meg munkájukat.

Gyöngyösi Márton
frakcióvezető
Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoport
 
Farkas Gergely
frakcióvezető-helyettes
Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoport
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya