IT hírek
:: 2017. július 18. - 16:01
Ismét nagy sikere volt a Jobbik IT-nek az EFOTT-on
Ahogy az az elmúlt sok évben már megszokottá vált, idén is saját sátorral készült a Velencén megrendezett EFOTT fesztiválra a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A fesztiválnak ugyanis - melynek idén a Pécsi Tudományegyetem volt a főszervezője - minden évben szerves része a Civil tér, ahol a különböző egyesületek, civil szervezetek mellett a politikai pártok ifjúsági szervezetei is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.
 
Sátrunkban a fesztivál hangulatának megfelelő, fiatalos játékokkal készültünk, melyek ugyanakkor természetesen a közélet témáit is igyekeztek becsempészni az egyetemisták és főiskolások gondolkodásába. Nagy-Magyarország kirakónk kirakásával jobbikos strandlabdát volt lehetőség nyerni, aztán nagy öröm volt nézni, ahogy a Velencei-tóban és a parton egyaránt fehér labdáinkkal játszottak a fesztiválozók. A kirakó minden évben osztatlan sikert arat, idén is több alkalommal sorban álltak a fiatalok, hogy kirakhassák, pedig három darab is rendelkezésre állt belőle.
 
Történelmi, honismereti, környezetvédelmi és jobbikos témában kvízeket is kitölthettek az érdeklődők, melyekért szintén ajándékokat lehet nyerni. Fesztiválról lévén szó egyáltalán nem meglepő, hogy ezek közül a most debütált Jobbik IT-s sörnyitónk volt a legkelendőbb. A kvízek népszerűségét jól mutatja, hogy az utolsó napokra újakat kellett nyomtatnunk, mert az eredeti mennyiség elfogyott. Nem minden sátor volt olyan népszerű, mint a miénk, vasárnapra a Fidelitas kivételével a konkurens szervezetek már inkább ki sem nyitottak, nálunk viszont még akkor is sorban álltak az érdeklődők.
 
 
 
Természetesen idén is ellátogattak a EFOTT-ra politikusaink. Pénteken a Jobbik elnökével, Vona Gáborral találkozhattak a fesztiválozók, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy rengetegen kíváncsiak voltak Magyarország következő miniszterelnökére, akivel kötetlen formában volt lehetőség bármilyen témáról beszélgetni. Szóba kerültek többek között a közélet aktuális kérdései, a felsőoktatás problémái, és sajnos a sokakban felmerülő elvándorlási szándék is. A fesztivál további napjain Z. Kárpát Dániel, Farkas Gergely és dr. Staudt Gábor országgyűlési képviselőink is a fiatalok rendelkezésére álltak, és igazi kuriózumként szombaton dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó volt a vendégünk.
 
Az idei EFOTT-ra is külön újsággal készültünk, mely több ezer példáyban került kiosztásra. A 20 oldalas kiadványban olvashatunk többek között Vona Gábor kedvenc egyetemi oktatójáról és Dúró Dóra csajbulijairól is, de természetesen a komolyabb, politikai témák is előkerülnek. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kiadvány mennyire népszerű volt, sokan kifejezetten úgy jöttek oda a sátrunkhoz, hogy ezt az újságot keresik, mert a korábbi években is mennyire jó volt.
És nagy sikert arattak a kiadványban található matricák is, esténként a fesztiválozók közül rengetegen ezeket a vicces és komolyabb matricákat magukra ragasztgatva buliztak.
 
A Civil téren politikai vitára is sor került a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek vezetői között. A rendkívül heves, személyeskedésektől sem mentes vitában a józan, nyugodt hangot Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke képviselte.

További képekért ide kattints.
 

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya