IT hírek
:: 2015. február 2. - 13:31
IT-s fiatalok az önkormányzatokban - Interjúsorozat

Október 12-én lezajlottak a helyhatósági választások, amelynek eredményeképpen több, mint 20 IT-s fiatal került be országszerte a helyi közgyűlésekbe, akikre nagyon büszkék vagyunk. A Barikád hetilap IT mellékletében októberben indítottuk el interjúsorozatunkat, melynek célja hogy bemutassa a megválasztott képviselők gondolatait, terveit, céljait a jövőre vonatkozólag. Első alkalommal Hegedűs Edgár mutatkozik be. 

Melyik településen indultál képviselőjelöltként és mik voltak programod főbb pontjai?

Egy Miskolc mellett található kisvárosban, Ongán indultam képviselőjelöltként. Borsod megyei településről lévén szó a programunk egyik fő eleme a közbiztonság javítása volt. Onga bűnügyi térképe jól mutatja, hogy melyek azok a területek, ahol gyakrabban fordulnak elő például erőszakos bűncselekmények. Az ezeken a területeken élőkkel is szeretnénk megértetni, hogy a helyi közösség támogatja azokat, akik a közösséget építik, viszont a romboló egyénekből nem kér. A programunk további fő elemei pedig az önfenntartás és önellátás irányába mutatnak, hisz ha egy település nem törekszik ezekre, nagyon könnyen a hitelek és az eladósodás csapdájába eshet.

Terveid szerint hogyan fogod képviselni a helyi fiatalságot a közgyűlésben? Melyek a korosztály jellemző problémái?

Mivel kisvárosban élünk, így a fiatalok általában ismerik egymást, élénkebbek az emberi kapcsolatok is. A helyi fiataloknak azt mondhatom, hogy eddig is nyitott voltam a párbeszédre, ami ezután sem lesz másképp. A Jobbik IT tagjaként igyekszem őket is hatékonyan képviselni, a javaslataikat és problémáikat tolmácsolni a testület felé.
A fiatal korosztály legnagyobb problémája itt is ugyan az, mint regionális és országos szinten. Ez pedig nem más, mint az elvándorlás. Azt vesszük észre, hogy az ismerősök, gyerekkori barátok egy jórészét már Angliában, Németországban vagy épp a Skandináv államok valamelyikében kell keresnünk. Ennek a problémának a megoldása pedig elsősorban a kormány feladata lenne.

Mit gondolsz, mik azok a külső tényezők és belső tulajdonságok, amelyek a sikerhez elvezettek?

Ezt a kérdést a legjobban valószínűleg azok a választópolgárok tudnák megválaszolni, akik bizalmat szavazva nekem, rám voksoltak. Egy biztos: az elért eredmény mögött komoly munka van. Az emberek azt láthatták, hogy más pártok módszereivel ellentétben, a mi kiadványainkat (Hazai Pálya, Bors Vezér, szórólapok stb.) valóban tőlünk kapják meg. A Jobbik Ongai Ifjúsági Tagozatával szorosan együttműködve mi adtuk oda ezeket a kiadványokat a lakosoknak, mi tettük bele a postaládájukba, velünk találkozhattak a standoknál ahol elmondhatták a problémáikat, meghallgattuk a véleményüket, válaszokat kaphattak a kérdéseikre és így megismerhettek bennünket. Úgy gondolom ez nagyban hozzájárulhatott a sikerhez.

Írd le a jövőbeni várost, amiért dolgozol. Mik azok a legfontosabb lépések, amelyeket meg kell tenned azért, hogy megvalósuljon?

Én egy olyan városért dolgozom, amely a tisztesség útján halad a Szebb Jövő felé!
Szeretném elérni azt, hogy az itt élők érezzék, valóban van beleszólásuk a döntésekbe, hiszen azokat a döntéseket, amelyeket majd meghozunk, az emberek javát kell, hogy szolgálják. Ha ezek megvalósulnak, akkor már közelebb vagyunk ahhoz például, hogy alternatívát tudjon kínálni városunk az elvándorlással szemben vagy határozottan lépjen fel a közösséget bomlasztók ellen.

Van példaképed?

Igen, több példaképem is van. Anélkül, hogy most bárkit kiemelnék, inkább azt mondanám, hogy a történelmünk elképesztően gazdag kiemelkedő személyekben. Ha kinyitunk egy történelemkönyvet, bármely korból tudunk olyan nagyformátumú, a szó igazi értelmében vett nemes embert vagy uralkodót találni, akire van miért felnézni és követendő példa lehet a nemzedékek számára.

 

Molnár Réka

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya