IT hírek
:: 2015. február 4. - 15:06
IT-s fiatalok az önkormányzatokban - Interjúsorozat 2.

Október 12-én lezajlottak a helyhatósági választások, amelynek eredményeképpen több mint 20 IT-s fiatal került be országszerte a helyi közgyűlésekbe, akikre nagyon büszkék vagyunk. A Barikád hetilap IT mellékletében októberben indítottuk el interjúsorozatunkat, melynek célja hogy bemutassa a megválasztott képviselők gondolatait, terveit, céljait a jövőre vonatkozólag. Második alkalommal Radics Tivadar mutatkozik be. 

Melyik településen indultál képviselőjelöltként és mik voltak programod főbb pontjai?

Kecskeméten indultam, és a Jobbik listájának második helyéről kerültem be a közgyűlésbe. Az ajánlások gyűjtése közben sokat beszélgettem az itt élőkkel. Egybehangzóan a rossz közbiztonságot és a külterületek elmaradott infrastrukturális állapotát - aszfaltozott utak, közvilágítás, csatornahálózat hiányát - kifogásolták. A Jobbik a rend pártja, a közbiztonság megszilárdításának érdekében minden létező követ meg fogunk mozgatni. A belvárosi látványberuházások helyett szeretném, ha végre az imént felsorolt égető problémák megoldását figyelembe véve íródna meg a következő költségvetés. Adókedvezményekkel, pályázatokkal támogatnám a kis, családi és közepes vállalkozásokat, megerősítésükkel bővíthetnénk városunkban a munkahelyek számát, melyek aránytalanul a külföldi multik által kínált munkalehetőségek irányába tolódtak el.

Terveid szerint hogyan fogod képviselni a helyi fiatalságot a közgyűlésben? Melyek a korosztály jellemző problémái?

A végzős gimnazisták, szakközépiskolások tanácstalanok pályaválasztás terén. Indítványozni fogok a közgyűlésben egy olyan városi szintű projektet, amely az iskolákkal együttműködve segít bemutatni a tanulók számára a különböző szakmákat. Ha csupán annyit érünk el, hogy elkezdenek gondolkodni a témában, máris megérte. Emellett szabadidős tevékenység tekintetében sem szabad magukra hagyni őket, személyiségfejlődésükben ez az időszak nagyon meghatározó. Ha a belvárost nem vesszük figyelembe, kétféle közösségi tér közül választhatnak: utca és kocsmák. Ez lássuk be, nem vetít elénk túl szép jövőképet.  Meg kell akadályozni, hogy demagóg szubkultúrák szippantsák be fiataljainkat. Erős, előremutató közösségek megteremtésén kell és fogok dolgozni. Nagy segítségünkre lehetnének ebben a munkában azok az ifjúságsegítő hallgatók, akik a Kecskeméti Főiskolán is nagyon jó képzést kapnak, viszont nem tudnak elhelyezkedni. Ideálisnak azt tartanám, ha több városrészben is foglalkoztatna az önkormányzat ifjúsági referenst, akit a fiatalok ismernek, problémáikkal hozzá fordulhatnak, és értelmes programokat szervezne számukra. Ha a fiatalok erős, egymást segítő közösségek tagjai, sokkal kevésbé az elvándorlásban látják a lehetőséget, sokkal inkább előtérbe helyeződik számukra hazánk problémáinak megoldása. Ebben látom Magyarország reményét.

Mit gondolsz, mik azok a külső tényezők és belső tulajdonságok, amelyek a sikerhez elvezettek?

Elsősorban a kecskeméti Jobbik és Jobbik IT remek csapatának tartozom köszönettel sikeremért! Mindent meg fogunk tenni képviselőtársammal, hogy megháláljuk bajtársaink áldozatos munkáját! Fontos külső tényezőként hatottak sajnos a meglévő közéleti problémák, melyek megoldása miatt jött létre a Jobbik és van egyre nagyobb létjogosultsága programunknak. Magamat igazságkereső embernek tartom, szeretek vitatkozni és a dolgok végére járni. Korán elkezdett foglalkoztatni nemzetünk sorsa, ezért már 16 évesen csatlakoztam a Jobbikhoz. Minél lokálisabb a nemzeti politika, annál eredményesebb. Ez a belátás ösztönzött elsősorban kecskeméti közéleti szerepvállalásra.

Írd le a jövőbeni várost, amiért dolgozol. Mik azok a legfontosabb lépések, amelyeket meg kell tenned azért, hogy megvalósuljon?

Idealista vagyok, tehát egy messzemenőkig biztonságos, gazdaságilag gyarapodó, munkalehetőségekben sokrétű, kulturális életében pezsgő város víziója él bennem. A megvalósításhoz sok küldetéstudattal rendelkező fiatalra van szükség, akik magukénak érzik hazánk problémáit. Egy aranybányán csücsülünk a gyönyörű Kárpát-medencében, mégsem élünk úgy, ahogy szeretnénk. Első és legfontosabb lépés erre minél több embert ráébreszteni. Ezt nemzeti identitást erősítő előadásokkal, programokkal és erre is fókuszáló oktatással és ifjúságpolitikával érhetjük el hatékonyan.

Van példaképed?

Az ’56-os pesti srácok olyan friss történelmi példaként állnak mögöttünk, jobbikosok mögött, akik bátorságából és kitartásából bármikor tudunk hétköznapi harcainkban erőt meríteni. A magyarság gazdag történelme bővelkedik kiemelkedő személyiségekben, történelem szakos főiskolai hallgatóként külön igyekszem odafigyelni rájuk, meríteni példájukból. Emellett a Jobbik országos vezetőit is kivétel nélkül példakép értékű hazafiaknak tarom, büszke vagyok rá, hogy velük egy csapatban vívhatom mozgalmunk heroikus küzdelmét egy szebb magyar jövőért!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya