IT hírek
:: 2015. február 7. - 10:40
IT-s fiatalok az önkormányzatokban - Interjúsorozat 3.

Október 12-én lezajlottak a helyhatósági választások, amelynek eredményeképpen több, mint 20 IT-s fiatal került be országszerte a helyi közgyűlésekbe, akikre nagyon büszkék vagyunk. A Barikád hetilap IT mellékletében októberben indítottuk el interjúsorozatunkat, melynek célja hogy bemutassa a megválasztott képviselők gondolatait, terveit, céljait a jövőre vonatkozólag. A sorban harmadikként Szabó Balázst kérdeztük. 

Melyik településen indultál képviselőjelöltként és mik voltak programod főbb pontjai?

Szülővárosomban, Kalocsán mérettettem meg magam, ahol kompenzációs listán sikerült mandátumot szereznem. Kalocsa egy kis Duna-menti „ékszerdoboz”, gyönyörű épített- és természeti környezettel. Azonban itt is a legnagyobb gond a negatív migrációs folyamatok felerősödése, az elvándorlás. Ennek okaira (ami főként a munkanélküliség) kerestük a megoldást az „Élhető Kalocsát!”című választási programunkban. 

Terveid szerint hogyan fogod képviselni a helyi fiatalságot a közgyűlésben? Melyek a korosztály jellemző problémái?

Hatalmas lehetőség, egyben óriási felelősség előtt állunk Kalocsán. A választási eredményünk ugyanis nincs összhangban a politikai súlyunkkal, azonban jelen esetben kedvező az egyenlőtlenség számunkra. Első olyan ciklusa lesz a városunknak, ahol a képviselőtestület – egy adott párt képviselőinek többsége miatt – nem csak jelképes, formai szereppel bír. Nálunk ugyanis a baloldali támogatású független polgármester munkáját 5 MSZP-DK-Együtt, 4 Fidesz, 1 független és jómagam fogjuk segíteni. Így hatványozott súllyal tudom majd a helyi fiatalság érdekeit is képviselni. Szakterületem szerint a sport, a civil ügyek és a közösségek terén tudok a legtöbbet tenni a kalocsai fiatalságért.

Mit gondolsz, mik azok a külső tényezők és belső tulajdonságok, amelyek a sikerhez elvezettek?

Mozgalmunk tevékenységének eredménye már az áprilisi parlamenti választáson látszott, hiszen Kalocsán is megsokszorozódott a Jobbik szavazóinak, szimpatizánsainak, támogatóinak száma. Ezen kívül nagy eredménynek érzem, hogy a hasonló gondolkodású, nemzeti érzelmű, lokálpatrióta, tenni akaró embereket sikerült közösséggé szerveznünk a kampány során. 

Írd le a jövőbeni várost, amiért dolgozol. Mik azok a legfontosabb lépések, amelyeket meg kell tenned azért, hogy megvalósuljon?

Amint a fő kampányszlogenünk is hirdette, egy élhetőbb városban szeretnénk élni, ami nem mást jelent, mint hogy egy fenntartható működésű, életerős, ember központú Kalocsát szeretnénk építeni.

Amit ezért most tehetünk, hogy az elkövetkező öt évben a nemzeti irányvonalat képviseljük a kalocsai önkormányzatban is, ahol minden olyan javaslatot támogatunk majd, ami a városunk javát szolgálja és mindennel, ami a városunknak hátrányos, szembe fogunk menni! Következetesen a programunk mentén haladva fogjuk végezni tevékenységünket a városunk élhetőbbé válása érdekében.

Van példaképed?

Nincs kimondott példaképem. Azonban három nagy magyart kiemelnék a történelmünkből, akiknek a teljesítményét figyelemreméltónak és követendőnek találom. II. Rákóczi Ferenc, gróf Széchenyi István és vitáz nagybányai Horthy Miklós.

 

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya