IT hírek
:: 2015. március 8. - 10:46
IT-s fiatalok az önkormányzatokban - Interjúsorozat 11.

Október 12-én lezajlottak a helyhatósági választások, amelynek eredményeképpen több, mint 20 IT-s fiatal került be országszerte a helyi önkormányzatokba, akikre nagyon büszkék vagyunk. A Barikád hetilap IT mellékletében októberben indítottuk el interjúsorozatunkat, melynek célja hogy bemutassa a megválasztott képviselők gondolatait, terveit, céljait a jövőre vonatkozólag. Tizenegyedikként Molnár Szabolcs válaszol kérdéseinkre.

Melyik településen indultál képviselőjelöltként és mik voltak programod főbb pontjai?

A 2014-es év októberében, Berzencén indultam az önkormányzati választásokon, ahol egyéniben sikerült a megalakult hat fős testületben a negyedik legtöbb szavazatot kapnom. Programom tartalmazta a munkahely teremtést, közbiztonságot és a település fejlesztést, építést szépítést egyaránt. Amit kiemelnék az a gyógynövény termesztés lenne, ami több milliós bevételt jelenthetne évenként az önkormányzatnak úgy, hogy mellette rengeteg embernek adna munkát.

Hogyan tudod képviselni a helyi fiatalságot a közgyűlésben? Melyek a korosztály jellemző problémái?

Úgy hiszem, hogy fiatal politikusként hitelesen és kompetensen tudom képviselni az itteni fiatalok -és persze az idősebb korosztály- érdekeit. Mint a települések nagy részét úgy minket is jellemez az a probléma, hogy a fiatalok helyben sem munkát, sem pedig szórakozási lehetőséget nem találnak. Megválasztásom után a Népjóléti Ifjúsági és Sportbizottság elnöki tisztségét tölthettem be, így novemberben már megkezdődtek a munkálatok egy sportlövő egyesület megalakításának érdekében, és a közeljövőben tervezem egy szórakozó helység kialakítását is. Továbbá a gyógynövény szedésével a diákok is pénzkereseti lehetőséghez juthatnának.

Mit gondolsz, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogyan dolgozik egy jó képviselő?

Véleményem szerint elsősorban hitelesnek kell lennie. Továbbá a tisztesség és a tenni akarás lenne a másik kettő, ha egy top hármas listát kellene állítanom. Sajnos mára már elég kevesen felelnének meg ezeknek a feltételeknek és ezért is lehet az, hogy a politikus szó amolyan szitokszóvá vált napjainkra. Én magam igyekszem maximálisan megfelelni a leírt tulajdonságoknak és minél többet beszélgetni a településen élő emberekkel, hogy azt érezhessék, mi vagyunk értük és nem ők értünk.

Írd le a jövőbeni települést, amelyért dolgozol. Mik azok a legfontosabb lépések, amelyeket meg kell tenned azért, hogy megvalósuljon?

Önkormányzati képviselőként munkánkkal természetesen jobbá tehetjük a településen élők életét, de úgy gondolom, ez elsősorban a kormányon és a polgármesteren múlik. Ha ezek megvannak, akkor minden feltétel adott lehet ahhoz, hogy egy úgymond  minta település lehessünk. Hogy milyen településért dolgozok? A válasz egyszerű! Egy olyanért, ahol a tisztességes, jóravaló embereket megbecsülik, kedvünkre választhatunk a kínálkozó munkalehetőségek közül, olyanokból amiből tisztességesen meg lehet élni! Ahonnan a fiatalok nem akarnak elmenni mert minden megvan a boldogulásukhoz. S ahol a bűnözési statisztikák a nullához közelítenek. Körülbelül ez lenne számomra az ideál. Azért fogok dolgozni, hogy ez idővel megvalósulhasson.

Van példaképed?

Kifejezetten egy személyre nem redukálnám le. Úgy fogalmaznék, hogy azok az emberek, akik valami maradandót alkottak életük során.

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya