IT hírek
:: 2013. június 6. - 11:51
Jobbik Ifjúsági Tagozat központi trianoni megemlékezése

Jobbik Ifjúsági Tagozat trianoni megemlékezés2013. június 2-án vasárnap a zuglói Trianon-emlékműnél 14 órai kezdettel az Angyalföldi és Észak-Buda IT közös szervezésében megemlékezést tartott a Jobbik Ifjúsági Tagozat.

A Himnusz közös eléneklését követően Kiriák Klaudia, az Angyalföldi IT elnöke szólalt fel, aki beszédében felhívta a figyelmet az ifjúság felelősségére és feladataira a mai Magyarországon és hogy általuk lehetséges csak a Kárpát-medence visszafoglalása és újbóli felvirágoztatása.

Ezután Benke László, az angyalföldi alapszervezet elnöke és budapesti alelnök következett, aki Reményik Sándor Gyűrűt készíttetek c. versét szavalta el. Ezután Vári-Kovács Péter színművész adta elő a Rongyos Gárda c. dalt. Ezek a hősök a „békeszerződést” közvetlenül követő időszakban rövid időre visszafoglalták Burgenland területét.

Trianoni megemlékezés 2013 - Jobbik IT - Farkas GergelyEzt Farkas Gergelynek, az Országgyűlés legfiatalabb honatyájának, egyúttal a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos elnökének felszólalása követte, melyben kiemelte, hogy a magyarság akaraterejének köszönhetően a szörnyű tragédiát követően is talpra tudta állítani az országot, ezért mi sem csüggedhetünk, annak most is sikerülnie kell! A beszéd üzenetét Wass Albert Patkányok honfoglalása c. novellájának Vári-Kovács Péter általi előadása egészítette ki.

Novák Előd - Trianoni megemlékezés 2013A beszédek sorát Novák Előd, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és országgyűlési képviselője zárta: ő főleg az aktuálpolitikai kérdésekre helyezte a hangsúlyt, kárhoztatta mind a bal- és az ún. jobboldalt is, a magát „nemzetinek” nevező kormánnyal egyetemben, aki barackfákról dalolászik és ünnepségeket szervez nemzeti összetartozás címszó alatt ezen a gyásznapon.

A megemlékezés utolsó programpontjaként az esemény hangulatához és mondanivalójához méltó, akusztikus koncertet adott a Hungarica zenekar, jobbnál-jobb énekesekkel: Fábián Zoltán mellett Wéber Iréna csodálatos hangját is hallhattuk, valamint néhány dal erejéig csatlakozott Vári-Kovács Péter is.

A megemlékezés a Szózat és a Székely Himnusz közös eléneklésével zárult. Ezután a résztvevők nagy része az előzetes terveknek megfelelően csatlakozott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hagyományos Trianon-megemlékezéséhez.

Képgaléria

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya