IT hírek
:: 2017. szeptember 16. - 17:47
A Jobbik Ifjúsági Tagozat valóban összenemzeti tragédiának tartja az ukrán oktatási törvény módosítását!

Amit a kárpátaljai magyar kisebbségi oktatással Ukrajna tervez, az botrányos és felháborító! A Jobbik a kezdetektől tiltakozott az oktatási törvénytervezet ellen, és a lehető legszigorúbb fellépést szorgalmazta a magyar közösség védelmében. Ennek szellemében ment el tegnap este a Jobbik Ifjúsági Tagozat az Ukrán Nagykövetség elé, hogy ott más politikai ifjúsági szervezetekkel együtt méltósággal tiltakozzon az Ukrán kormány jogtiprása ellen.

Sajnálatos módon a kormánypárt ifjúsági szervezete ismét bebizonyította, hogy anyapártjához hasonlóan tökéletesen hiteltelen. A szervezés során azzal az indokkal utasították el kérésünket egy felszólalási lehetőség iránt, hogy kizárólag határon túli szervezetek kapnak lehetőséget. Ezzel szemben mind a Fidelitas, mind az IKSZ elnöke felszólalhatott, így silány, komédiába forduló belpolitikai sárdobálás szintjére süllyesztve ezt az összenemzeti ügyet. Böröcz László Fidelitas elnök beszédéből természetesen a kormánypárti körökben szokásos sorosozás sem maradhatott ki.

Szomorúan tapasztaltuk azt is, hogy míg egy távozó nagykövettel készült kormánykritikus hangvételű interjú nyomán Hollandiából visszarendelték a magyar nagykövetet, addig az ilyen elképesztő, semmilyen európai jogi normával össze nem egyeztethető, a magyar kisebbség érdekeit lábbal tipró nyelvtörvénnyel szemben, a Fidelitas mindössze egy öt pontos petícióval készült, mely semmilyen konkrét, kézzelfogható intézkedést nem tartalmaz.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat követeli, hogy a Fidesz és a Fidelitas a lehető legszigorúbb szankciókat helyezze kilátásba Ukrajnával szemben arra az esetre, ha Petro Olekszijovics Porosenko elnök aláírja az oktatási törvény módosítását, Orbán Viktor pedig végre nézzen vele szembe, hogy teljes kudarc volt az ügyben eddig általa képviselt álláspont.

Kósi Márk és Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnökei

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya