IT hírek
:: 2015. május 11. - 16:47
A Jobbik IT Mezőgazdasági Kabinete megtartotta első kihelyezett ülését

A Jobbik Ifjúsági Tagozat Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinete első, kihelyezett ülését tartotta a Zala megyei Pacsán, a Szent István Vendégházban. A kabinet 21 taggal alakult meg. A kabinetülés legfontosabb döntése az volt, hogy a kabinet a közeljövőben pályázatfigyeléssel segíti majd a fiatal gazdákat.

A kihelyezett kabinetülés szakmai programmal kezdődött. A tagság gazdaságlátogatáson vett részt, melynek keretében lehetőségük volt megismerni a település mezőgazdaságát, illetve bekapcsolódtak fejési munkálatokba is.

A szakmai programot követően került sor a kabinetülésre, ahol Szabó Péter, a kabinet vezetője mutatkozott be, és a kabinet céljairól beszélt. A kabinet tagjainak bemutatkozását követően összesen 11 napirendi pont tárgyalására került sor. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet tagjai döntöttek arról, hogy közösségi oldalukon keresztül pályázatfigyeléssel segítik majd a fiatal gazdákat.

A kabinetülést követően vacsorára, majd szakmai előadásokra került sor. A tagságnak lehetősége volt előadást hallani a magyarországi birtokpolitikáról, birtokviszonyokról, a hagyományos gazdálkodás és tájhasználat lehetőségeiről, az élelmiszeriparról, a magyarországi szőlő szaporítóanyag előállítás helyzetéről, illetve a Tápió-vidéki mezőgazdaság helyzetéről is.

Az egész napos program pálinkakóstolóval zárult, melyet Völgyi Zoltán, a Jobbik Zala megyei közgyűlési képviselője, a Völgyi Pálinka Kft. tulajdonosa mutatott be. A kabinetülés jó alkalmat teremtett arra, hogy az azonos érdeklődési fiatalok megismerjék egymást, szakmai kapcsolatok alakuljanak ki, illetve arra is, hogy a most elkezdődő szakmai munkával a vidéken is elhozzuk a szebb jövőt!

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya