IT hírek
:: 2018. augusztus 2. - 10:47
Az év legjobban várt bulija: VIII. Jobbik IT nyári tábor

Összesen nyolcadik alkalommal került megrendezésre, és már második alkalommal Keszthelyen találkoztunk az Ifjúsági Tagozat tagjaival, szimpatizánsokkal nyári táborunk alkalmával. 

Az egész Kárpát-medence területéről találkoztak itt újra barátok, jelen voltak régi tagjaink és sok új srác és lány is megtapasztalhatta azt a remek hangulatot, amely évről évre jellemzi az eseményt, ráadásul lengyel és bolgár testvérszervezeteink tagjai is megtiszteltek minket jelenlétükkel. Közülük sokan gyermekükkel, párjukkal, testvérükkel érkeztek, így tényleg elmondható, hogy családi hangulatú táborról volt szó. Azt hiszem, joggal elmondható, hogy a legtöbben egész évben ezt a hetet várjuk.

Színes, változatos programok várták idén is a fiatalokat. Mindenki megtalálhatta a maga szórakozását napközben a balatoni strandolás mellett, legyen szó billiárdról, pókerről, csocsóról, és sok más kikapcsolódási lehetőségről. Természetesen ezúttal sem maradhattak el az országos politikusainkkal való találkozások vitafórum vagy előadás keretében. Elsőként Sneider Tamást, a Jobbik elnökét hallgathattuk meg, aki lelkesítő előadása alatt mondta el tagjainknak, hogy mi a cél, és mi az irány a jövőben. Felvázolta, hogyan kell komoly harc árán visszaadnunk az emberek szabadságát Magyarországon és miként kell a jövőben szabadságharcot vívnunk a nemzet érdekében.

Z. Kárpát Dániel az LMP és a Momentum országos politikusaival vitázott arról, mit is jelent 21. századi pártnak lenni, miben merül ki, hogy különbek vagyunk a rendszerváltás óta kormányt alakító bármelyik politikai garnitúránál, Vona Gábor pedig a XXI. század kihívásairól és a rá adható válaszokról tartott neklünk előadást. A nyári táborunkba az egyéniben győztes Pintér Tamás, illetve Szávay István és nem utolsó sorban Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselők is ellátogattak és aktívan kivették a részüket a csapatversenyekből, így kötetlenebb formában lehetett velük beszélgetni, megismerni őket.

Idén minden eddiginél több figyelmet fordítottunk a közösségünk építésére és arra, hogy a tagjaink minél jobban megismerhessék egymást.  Ennek érdekében csapatversenyeket tartottunk az egész tábor ideje alatt, ami közös gondolkodásra és együttműködésre sarkallta a csapatok tagjait. Nagyon sok érdekes kvíz és sportverseny várta a résztvevőket, például autótolás, váltóversenyek, foci, ügyességi feladatok. A nap fáradalmait pedig minden este bulival, nem egyszer hajnalig tartó beszélgetésekkel pihentük ki.

Külön megemlíteném a rendhagyó borkóstoló rendezvényt, melynek keretében egy helyi pincészetnek köszönhetően élvezhetjük a helyi borok ízvilágát. A minőségi időtöltés alatt megismerhettük a borászat alapjait, miként, milyen gondos termelői munka útján kerül poharunkba a legtöbb minőségi bor.

Összességében elmondható, hogy a tábor középpontjában idén a fő hangsúlyt a közösség, és a csapatépítés kapta. Akik idén ellátogattak a nyári táborunkba, azok a számos feledhetetlen élmény mellett úgy térhettek haza, hogy egy olyan közösséghez tartoznak, amelyre bármikor számíthatnak nem csak a politika sokszor mocsaras világában, hanem az élet bármely területén. Megyéken, régiókon átívelő barátságok alakulnak ki minden évben, a szorosabb viszonyt ápoló megyék pedig helyben folytatják egymás között a csapatépítést az év többi napján. Ha valaki tényleg kíváncsi, miért Mi vagyunk az ország legerősebb ifjúsági szervezete, az nézzen el jövőre a Jobbik IT nyári táborába.

A következő nyári tábor? Még 365 nap, és újra találkozunk. Már várom!

Keresztesy Gergő

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya