IT hírek
:: 2015. december 30. - 00:00
A jótékonyság jegyében telt a december a szentgotthárdi Jobbik Ifjúsági Tagozatnál

Hetekkel ezelőtt hirdette meg a Jobbik IT a „Tiszta szívvel” elnevezésű jótékonysági akcióját, melynek keretében országos adománygyűjtésre és a adományosztásra került sor. Az akciósorozathoz csatlakozott a szentgotthárdi Jobbik Ifjúsági Tagozat is. A helyi szervezettől eddig sem volt idegen a jótékonykodás, azonban december hónap teljes egészében a rászorultak megsegítéséről és a közelgő ünnepek szebbé varázsolásáról szólt.

Legszebb hónapunk elején Mikulás alkalmából a legkisebbeket lepte meg a szentgotthárdi IT azzal, hogy Mikulás, krampuszok és egy rénszarvas bőrébe bújva szaloncukrot osztottak a város utcáin.

Karácsonyt megelőző napokban egy sűrűbb program vette kezdetét, melynek keretében az összegyűlt és megvásárolt adományokat osztotta ki az IT „csapata”.

Elsőkként december 22-én a Markusovszky kórház gyermekosztályára látogatottak el, ahol beteg kisgyermeket leptek meg játékokkal.

Ezt követően Magyarlakra a beteg Horváth Botondka családjához látogatott el a szervezet. A kis Botond súlyos beteg, akit nagymamája ápol. Velük él még a beteg nagypapa, a kicsi Botond apukája és két kistestvére. A családot ruhaadományokkal és játékokkal lepte meg a fiatal csapat, ezzel is megpróbálva szebbé varázsolni a közelgő karácsonyt. Még ezen a napon Szentgotthárd város főterére települt ki a Jobbik Ifjúsági Tagozat, és karácsonyi képeslapok és szaloncukor ajándékozásával próbálta meg felhívni az ünnep valódi fontosságára a figyelmet.

A hosszúra nyúlt nap végén a szervezet tagjai találkoztak a Szentgotthárdi Ifjúsági Vöröskereszt képviselőjével, Horváth Patrikkal, akinek több doboznyi további adományt adtak át, hogy a környékbeli rászorult családokhoz eljuthassanak a várva várt ajándékok.

Szentestét megelőző napon a szervezet hosszú útra kelt, hogy ismét adományokat adhasson át az arra rászorult családoknak. Ezúttal az úticél az elszakított délvidéki Péterréve volt. A településen az ifjúsági tagozat tagjai találkoztak a Jobbik helyi szervezőjével, Szabó Attilával, aki a település egyik családjához vezette a fiatalokat. A nagycsalád ugyan szerény körülmények között él, de mégis felvállalták, hogy segítenek sorstáraikon. Az édesanya a helyi Nagycsaládosok Egyesületéken az elnöke, akinek köszönhetően az átadott adomány további nagycsaládokhoz fog eljutni.

Hazafelé a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagjai megálltak több délvidéki településen (Szabadka, Csantavér),  hogy ha rövid időre is, de láthassák a helyi nevezetességeket.

A megtett közel 1100 km és 20 óra utazás után végül 24-én hazaért hosszú adományútjáról a szentgotthárdi Jobbik Ifjúsági Tagozat. Talabér Ádám helyi elnöktől megtudtuk, a jótékonysági akcióknak ezzel koránt sincs vége, hiszen januárban tovább folytatják azt. A további adományokból környékbeli családok részesülhetnek, valamint a tervek szerint Kárpátaljára is megpróbálnak eljuttatni adományokat.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya