IT hírek
:: 2013. november 13. - 19:26
Lengyelországban járt az Ifjúsági Tagozat

Szombat este indult Budapestről az a 15 fős IT-s társaság, akik csatlakoztak a Jobbik küldöttségéhez Varsóban. A csapat első hivatalos programja vasárnap este volt, ahol is Szalay Szabolcs tömör, informatív előadásában ismertette a többi európai országból érkezett nemzeti érzelmű fiatallal a Jobbik és az Ifjúsági Tagozat múltját, jelenét, és bíztató jövőjét. Az előadást nagy érdeklődés, és siker kísérte. 

Szalay Szabolcs előadása

Másnap az IT-sek csatlakoztak a Magyar Nagykövetség előtt megtartott rendezvényhez, ahol beszédet mondott Toroczkai László, és Mirkóczki Ádám. Később együtt vonultak át Vona Gábor vezetésével a varsói Kultúrpalotához, ahol kezdetét vette a Nemzeti Mozgalom (Ruch Narodowy) lengyelek függetlenséget ünneplő rendezvénye. 

Vona Gábor által vezetett „elő menet”

A rendezvény elején Farkas Gergely, az Ifjúsági Tagozat elnöke ünnepélyes keretek között megerősítette az együttműködési szerződést az Összlengyel Ifjúság (Młodzieży Wszechpolska) elnökével, Tomasz Pałasz-al. 

Farkas Gergely Tomasz Pałasz-al

A beszédek végén kezdetét vette a várva várt Függetlenségi Menet (Marsz Niepodległoscit), melyhez a lengyel hazafiak mellett számos európai nemzeti mozgalom tagjai csatlakoztak, ezzel is kifejezve együvé tartozásukat a nemzeti érdekek védelméért folytatott harcban. 

A vonulás végén Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartott beszédet, melyet a lengyelek nagy örömmel, és ovációval fogadtak. 

Vona Gábor a lengyel hazafiak előtt

Az egésznapi rendezvény során többször elhangzott a „Polak, Węgier, dwa bratanki!” (Lengyel, magyar két jó barát!) rigmus, mely lélekmelengetően hatott a kint lévő magyarokra!

Az út végén a kis különítmény egy dologban biztos volt: jövőre ugyanitt találkozunk!

Kálló Gergely

 

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya