IT hírek
:: 2017. január 3. - 15:34
Karácsonyi mosolyok – Idén is nagy siker volt az IT Tiszta Szívvel akciója!

A Jobbik Ifjúsági Tagozat kiemeltem fontos feladatának tekinti a jótékonykodást, éppen ezért a Karitatív Munkacsoportunk idén harmadik alkalommal hirdette meg a Tiszta szívvel elnevezésű jótékonysági akciósorozatát, melyhez idén száznál is több helyi tagozatunk csatlakozott. Ennek eredményeként több száz gyerek és felnőtt arcára csaltunk mosolyt és tettük szebbé az ünnepüket.

A tagozatok maguk találhatták ki, kinek és hogyan szeretnének segíteni, így a települések adottságaihoz igazodva a legkülönfélébb ötletekkel rukkoltak elő. Több községben az idősek életét igyekezték könnyebbé tenni. Így történt ez Bükkábrányban és számos más településen is, ahol a segítő kezek a ház körüli munkálatokat végezték el, például tűzifát aprítottak. Emellett akadtak olyan települések is, ahol az idősotthonok lakóinak mindennapjaiba vittek színt az IT tagjai: beszélgetéssel, játékkal és felolvasással törték meg a hétköznapok szürkeségét.

Az akció során természetesen gondoltunk a legkisebbekre is, így több tagozatunk megfordult gyermekotthonokban és kórházi gyermekosztályokon is, ahova játékokat vittünk vagy egy-egy mesével ajándékoztuk meg a piciket. A nyíregyházi és kecskeméti szervezeteink, sok más tagozathoz hasonlóan a nélkülöző családoknak gyűjtöttek tartós élelmiszert, ruhát és egyéb adományokat. Akadtak olyan települések, ahol fenyőfával leptük meg a rászorulókat.

Több helyen az adományozást kreativitással ötvöztük, így szerveztünk több helyen például adventi, kézműves délutánt, ahol kicsik és nagyok is megtalálták a nekik való programot. Készíthettek ünnepi díszeket, karácsonyfát díszíthettünk közösen és természetesen ajándékcsomaggal is gazdagabban térhettek haza.

Korunk egyik legnagyobb problémáját, a nélkülözést, a hajléktalanok helyzetét, noha megoldani nem tudták, igyekezték enyhíteni. Számukra több településen ruhát, meleg ételt és teát vittek tagjaink.

A teából azonban nem csak az otthontalanoknak jutott, a járókelőket is szívesen kínáltuk forgalmas tereken, így a fővárosban és vidéken is több helyen átmelegedhettek az emberek a vásári forgatagban. Voltak tagozataink, akik a határon szolgálatot tevő katonáknak, rendőröknek gyűjtöttek adományokat, ezzel is megköszönve, a szolgálatukat és az önfeláldozásukat a haza védelmében.

Az állatokról sem feledkeztünk meg, ezért több állatmenhelyre is eljutottunk az ünnepek előtt, és kisebb-nagyobb adománycsomagokkal segítettük a menhelyek munkáját vagy épp segítettünk az ott dolgozóknak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden tagunknak és a külsős segítőknek is az önzetlen munkát, a felajánlásokat, amikkel hozzájárultak az akció sikerességéhez. Köszönjük ezt, még akkor is, ha tudjuk, hogy igazából nem a mi köszönetünk a fontos ilyenkor, hanem azok a reakciók, visszajelzések, amiket a rászorultaktól kaptunk, és amelyek megerősítenek minket abban, hogy jó és fontos minden évben megszervezni ezt az országos jótékonysági sorozatot. 

További képekért ide kattints.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya