IT hírek
:: 2017. április 6. - 11:00
Vadászat a Kék Bálnára: A Jobbik lépéseket vár az öngyilkosságra buzdító csoport ellen

A Jobbik lépéseket sürget az egyes hírek szerint fiatalok öngyilkosságához vezető Kék Bálna játék és a mögötte álló csoport ellen. Farkas Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Oroszországból indult hullámnak Romániában, Ukrajnában és Lengyelországban is voltak halálos áldozatai, szerinte Magyarországon is fel kell mérni a veszély mértékét.

A legerősebb ellenzéki párt képviselője fontosnak nevezte, hogy a titkosszolgálat beszámoljon a helyzetről, ezt párttársa, Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén kezdeményezi. A csoport elleni küzdelem részeként említette az internetes tartalomblokkolást, továbbá azt, hogy az elkövetők ellen a legnagyobb szigorral lépjenek fel. Egy esetleges Btk.-módosításhoz minden támogatást megadnak - közölte. Farkas Gergely szerint az "őrült játék" társadalmi hátterében az elidegenedés áll, az instabil fiatalokat használja ki a Kék Bálna nevű beteges kezdeményezés.
 
 
Azt javasolta, hogy a veronai buszbalesethez hasonlóan erről a témáról is beszélgessenek a tanárok a diákokkal. Mint mondta, azt is szeretné, ha a készülő nemzeti alaptantervben hangsúlyos szerepet kapna a tudatos internethasználat, s ezáltal a diákok kritikusan viszonyulnának a tartalmakhoz.
 
A frakcióvezető-helyettes azt is szorgalmazta, hogy jusson több forrás az iskolapszichológusokra, a szülőket pedig arra kérte, hogy kiemelten foglalkozzanak gyermekeikkel. Megjegyezte: a fiataloknak is van felelősségük, fontos, hogy észleljék barátaikon, osztálytársukon, ha valami nincs rendben. A jobbikos honatya azt is mondta, nem pánikot szeretnének kelteni, hanem reális képet akarnak kapni a helyzetről.
 
Sajtóhírek szerint a Kék Bálna nevű internetes csoport különféle, életveszélyes és öncsonkításra buzdító kihívásokba hecceli bele az általa elért fiatalokat, az utolsó "próba" pedig az öngyilkosság.

(alfahir.hu)

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya