:: 2015. szeptember 16. - 15:15
Kemenár Zoltán: Már nemcsak a házasság szentsége köt össze minket

Mit érez a férfi, amikor apa lesz?

Elmélyülő kapcsolatról, a család összetartásának megerősödéséről, megnövekedett teher- és munkabírásról beszéltek a Bar!kádnak azok az apukák, akiket arról faggattunk, hogyan változott meg az életük gyermekük születésével.

A gyermek áldás elnevezésű kampányával hangsúlyozza a család mint a nemzet alappillérének fontosságát a Jobbik Ifjúsági Tagozat. Célunk, hogy megmutassuk a fiatalon való anyává és apává válás szépségét, ezáltal ösztönözni a húszas éveikben járókat is a gyermekvállalásra. Magyarországon a népességfogyás óriási probléma, amivel foglalkoznunk kell és nekünk, fiataloknak felelősségteljesen részt kell vállalnunk nemzetünk építésében. Elsődlegesen szeretnénk elérni, hogy a korosztályunk között az általunk vallott értékrendet népszerűvé tegyük, ezért a hasonló kampányaink mellett – mint például a határon túli magyarság megsegítése érdekében indított vagy a környezetvédelmi kampány – indítjuk el a családalapítás fontosságára felhívó akciónkat – mondta el korábban lapunknak Lengyelné Varga Kitti, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke.

Már nemcsak a házasság szentsége köt össze minket

Kemenár Zoltán 37 éves, a Jobbik IT baba-mama kampányban is szereplő Kemenárné Kincses Mária férje, első gyermeküket október 6-ra várják. Feleségével két és fél éve alkotnak egy párt, az esküvőjük pedig egy éve volt. A házaspár már rögtön a menyegző után szeretett volna babát, Kemenár Zoltán euforikus örömöt érzett, amikor megtudta, édesapa lesz. Egyáltalán nem ijesztette meg az a gondolat, hogy a vállára nehezedik majd a családfenntartás felelőssége.

– Egy férfinak az a dolga, hogy férj, apa és családfenntartó legyen. Ez természetes dolog – közölte Zoltán. Azt is megtudtuk, hogy mióta kiderült, babát várnak, több változás is történt az életükben, többek között addigi lakásukat egy nagyobbra cserélték, melynek felújítását hamarosan befejezik.

– Mindketten arra készülünk, hogy szülők leszünk és gyermeket fogunk nevelni – hangsúlyozta Kemenár Zoltán, aki mindenben segít állapotos feleségének. – Együtt járunk a kontrollvizsgálatokra az orvoshoz, együtt vesszük meg a különböző berendezéseket, kiegészítőket, ami egy babának, illetve egy édesanyának szükséges. Nagyon figyelek rá, hogy egészségesen étkezzen a feleségem. Mindenben támogatom, amiben tudom. A Jóisten így teremtette az embert, hogy a nő szüli meg a gyermeket, de a férfinak ott kell állnia mellette. Minket egyébként még jobban összehozott a babavárás, még szorosabbra fűzte a kapcsolatunkat. Már nemcsak a házasság szentsége köt össze minket, hanem a gyermekünk is.

Kemenár Zoltán szerint azért vállalnak ma kevesebben gyermeket, mert megváltozott az értékrend, sokkal kényelmesebbek és lustábbak a mai fiatalok, ráadásul félnek is.

– Én sem vagyok már annyira fiatal, tíz évvel ezelőtt is szerettem volna családot, de az akkori párjaim még nem voltak ebben partnerek – emlékezett vissza a férfi. Kemenár Zoltán szerint Magyarország legnagyobb problémája a népességcsökkenés, úgy véli, ezért a mindenkori magyar kormánynak azzal kell leginkább foglalkoznia, hogy ösztönözze a fiatalok gyermekvállalási kedvét. – A legjobb „befektetés” a család és a gyermek – zárta mondandóját.

Sinkovics Szilvia

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya