IT hírek
:: 2015. december 18. - 13:13
Kézzel fogott hagyomány – disznóvágáson jártunk

Idén második alkalommal került megrendezésre a Jobbik IT tagjainak szervezett keceli disznóvágás, amin ezúttal is szép számmal vettünk részt, és elevenítettünk meg a közösségépítés mellett olyan szokásokat, ami a vidéki életvitel szerves része, és sokszor ma is létfenntartó eleme.

Szombaton a kora reggeli órákban indultunk el a fővárosból és az ország számos pontjáról bajtársainkkal, ahol nagy örömmel és szeretettel fogadtak minket a keceliek. Betekintést nyerhettünk azokba a munkafolyamatokba, amivel egy ilyen küzdelmes nap jár: részesei voltunk az állat leszúrásának, pörzsölésének, majd feldolgozásának.

A disznó feldolgozására egy helyi közösségi téren került sor. Sokunk számára lehet ez egy olyan különleges nap volt, amikor a megtermelt ételért a saját kezünkkel kellett megküzdenünk. Voltak közülünk többen is, akik huszonéves korukban először vettek ilyen eseményen, de ezen senkinek sem kellett szégyenkeznie, hiszen szervezetünk egyik célja éppen a hagyományaink ápolása, megőrzése, továbbadása.

A munka közben és az után, túl persze a kikapcsolódásra, közösségépítésre is fordítottunk időt: a résztvevők Nagy-Magyarország puzzle kirakásában és pingpongban is összemérhették ügyességüket, tudásukat, a győztesek pedig az eseményhez kapcsolódó értékes nyereményben (pálinkában) részesülhettek. 

Az este folyamán közösen néztük meg a 2016-os franciaországi Eb sorsolását, majd a Ferencváros-Újpest mérkőzést, ami nagyon jó hangulatban telt el, ezt követően pedig egy hajnalig tartó mulattság keretében ünnepeltük az eredményt, vagy éppen tompítottuk bánatunkat.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy eseménydús napon vagyunk túl, és a tradíciók erősítésén túl egy jó kis csapatépítőn vehettünk részt, ami mindannyiunk kikapcsolódását is szolgálta.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya