Jobbikos hírek
:: 2014. november 5. - 20:47
Kiszorították a hallgatói szervezeteket a Duális Képzési Tanácsból

A Jobbik határozottan tiltakozik az ellen, hogy a 2015-től bevezetendő duális képzés kialakításából kihagyják az egyik legfontosabb érintett felet, nevezetesen a hallgatókat. Az új rendszer felépítésében ugyanis kiemelt szerepet játszik a Duális Képzési Tanács, melyben kizárólag a kormány és a gazdaság képviselői kaptak helyet, a hallgatóknak ugyanakkor nincs képviseletük a testületben - írták közleményükben Dúra Dóra és Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselői.

A Jobbik már írásbeli kérdésben rákérdezett az illetékes minisztériumnál, hogy a 13 fős testületben miért nem kaptak helyet a hallgatók, de érdemi választ nem kaptunk. A Kulturális Bizottság hétfői ülésén Palkovics László felsőoktatási államtitkár pedig egyszerűen nem reagált az erre vonatkozó felvetésre. Mindez növekvő aggodalommal tölt el minket, hisz ez is azt mutatja, hogy az Orbán-kormány egyre kisebb mértékben hagyatkozik azok véleményére, akik a felsőoktatásban legnagyobb számban jelen vannak: a hallgatókéra.

"Felszólítjuk a kormányt, hogy az előre legyártott válaszokat tartalmazó, nevetséges és elfogadhatatlanul drága álkonzultációk helyett – például a minden épeszű ember által mereven elutasított internetadó témájában tervezett konzultáció helyett – valódi párbeszédet folytasson azokkal, akiknek életére nagy horderejű döntései hatással lesznek! Az egyetemi hallgatóságnak joga van véleményt nyilvánítani, javaslatokat megfogalmazni, odaülni ahhoz az asztalhoz, melynél sorsáról döntenek" - zárták mondandójukat a képviselők.

 

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya