IT hírek
:: 2017. február 27. - 02:08
A kommunizmus áldozataira emlékezett az IT

1947. február 25-én rabolták el a kommunisták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, aki kiállt a kommunista eszmék ellen: mentelmi joga ellenére jogellenesen a Szovjetunióba hurcolták. Ez volt az első lépés afelé, hogy a kommunista párt kiiktassa az ellenszegülőket és kiépítse az egypárti diktatúrát.

Ennek a napnak az évfordulóján tartjuk immár 70. éve a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját, melyen a Jobbik Ifjúsági Tagozat országszerte megemlékezik: Budapesttől Debrecenig, Komáromtól Egerig keresték fel a fiatalok az emlékműveket, tartottak beszédeket, szavaltak, gyújtottak gyertyát. 

Külön-külön, szétszóródva az országban tekintettünk a múltba, de ez mégis egységgé kovácsol minket, hiszen mindenki, aki megjelent egy megemlékezésen vagy gyújtott egy gyertyát, tudhatta, hogy több száz kilóméterrel arrébb valaki ugyan ezt teszi. Ez a közösség az az erő, amitől a kommunisták mindig rettegtek, amit mindig próbáltak szétrombolni. 

Hiszen közösségben lehet tanulni, véleményt formálni és kinyilvánítani. Éppen ezért kellett ezt megsemmisíteni. A kicsiket is, mint a családot, a nagyot is, mint a nemzetet. A legfontosabb értékeinket akarták elpusztítani, éppen ezért soha többé nem szabad hagyni, hogy a kommunizmus felüsse a fejét, az alapkövekig le kell rombolni ezt az eszmét, hogy meg tudjuk védeni a számunkra legfontosabbakat: a hazát, a családot, a nemzetet!

Szalay Andrea

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya