IT hírek
:: 2016. november 16. - 17:42
KÖZLEMÉNY - Bérlakás-építési programot indítana a Jobbik Fóton
 A Jobbik részben szociális- részben piaci alapú bérlakás-program beindítását szorgalmazza, amely elérhető áron nyújtana lakhatást a diákoknak, fiatal családosoknak és a szociálisan rászorulóknak.
 
Fót sajnos egyáltalán nem rendelkezik elegendő bérlakással. Legtöbb esetben a helyi fiatal párok erre a problémára hívják fel a figyelmünket, amit építő jellegű javaslattal próbálunk orvosolni. Ezért egy olyan programot szeretnénk indítani, ami a következő 3 évben - ha nem is teljesen - de legalább részben megoldást nyújt a fent említett hiányosságra. 
 
A Jobbik helyi képviselőjeként úgy érzem kiemelt problémaként kell kezelni a fiatalok és a rászorulók nehézségeit, ezért Fót 2017. évi költségvetési koncepciójába egy 100 millió forintos javaslatot nyújtottam be. 80 millió forintot új lakás építésére, 20 millió forintot pedig meglévő önkormányzati lakások felújítására kellene fordítani. Ez a beruházás növelné a helyiek esélyét arra, hogy elérhető áron juthassanak hozzá fóti albérlethez. 
 
Nem árt tisztázni azt, hogy sok fiatal a lakhatási krízis miatt távozik külföldre. 
 
Reméljük a város kormánypárti vezetése támogatni fogja a javaslatunkat és tudomásul veszi, milyen égető kérdés ez sok fóti fiatal számára.
 
Merkwart Krisztián
önkormányzati képviselő

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya