IT hírek
:: 2016. május 10. - 11:06
KÖZLEMÉNY - Fészekrakó programot indít a Jobbik Ifjúsági Tagozat

A Jobbik IT Környezetvédelmi Kabinetje a Madarak és Fák Napján indítja el új országos kampányát, melynek során az ország számos pontján fogunk madárodúkat kihelyezni. Már korábban is számos kezdeményezéssel éltünk, melyekkel nyomatékosítani akartuk az emberekben, hogy milyen fontos és hangsúlyos természetünk és környezetünk védelme. A mostani kampányunkban az elkészült madárodúkból a helyi szervezeteink igényelhetnek, és azt fogják kihelyezni a saját településükön.


Az urbanizáció és az iparosodás miatt Magyarország erdősültsége rendkívül lecsökkent, és bár az utóbbi időkben némileg növekedett, azonban még így is elmarad a korábbi állapotoktól. A madaraknak is rengeteg természetes élőhelye tűnt el az utóbbi évszázadban, de a jövő sem túl bizalomgerjesztő: a globális felmelegedés, és az ennek hatására egyre nagyobb számban bekövetkező erdőtüzek jelentősen csökkenthetik mind az erdőállományunkat, mind a madárfajaink sokszínűségét.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat ezért ezzel az akcióval szeretné felhívni figyelmet a madarak és az erdőállományunk védelmére, aktívan is segítve azt, hiszen a madárodúk kihelyezése sok védett madárnak nyújthat fészkelő helyet. Az akciónk során szakmai és anyagi segítséget kapunk civil madarászoktól is annak érdekében, hogy minél többfajta énekesmadár dalát hallhassuk szerte az országban.

Fügedi Richárd, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

Faragó Viktória, a Jobbik Ifjúsági Tagozat Környezetvédelmi Kabinetjének elnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya