IT hírek
:: 2016. január 13. - 15:26
K Ö Z L E M É N Y - Háromból két magyar fiatal menekülne a Fidesz elől külföldre

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a Tárki, minap nyilvánosságra került, riasztó elvándorlási adatainak fényében végre tegye meg a szükséges lépéseket a fiatalok itthon tartása érdekében. Rémisztő belegondolni, hogy mi lesz, ha tényleg elhagyja hazánkat a magyar fiatalok kétharmada. 

A Jobbik régóta kongatja a vészharangot, hogy amennyiben nem sikerül drasztikusan csökkenteni a külföldre vágyók arányát, akkor az demográfiai katasztrófán keresztül megroppantja a nyugdíjrendszerünk fenntarthatóságát és a magyar értelmiség elveszítését is jelenti. Az Orbán-kormány ötéves tevékenysége alatt a határozott és lényegi lépések megtétele helyett mindig a probléma tagadásának útját választotta és így nem csoda, hogy a szükséges lépések sem születtek meg.

A Jobbik számos javaslattal állt már elő, amelyek összességében érdemi javulást hoznának a ma még itthon lévőknek és a kivándoroltak hazacsábítására is alkalmasak. A közmunka helyetti valódi munkahelyteremtésre, az oktatásból való költségkivonás helyett a szektor egészének kiemelt támogatására, a családi otthonteremtési kedvezmény mellett a szerényebb anyagi helyzetűek érdekében a szociális bérlakásépítés beindítására van szükség. Nem feledkezve meg a közhangulatot alapvetően mérgező fideszkorrupció visszaszorításáról sem. Mindezek együttesen  arra szolgálnak, hogy az elvándorlási hullám megforduljon. Most még lehetőség van arra, hogy hazahívjuk a nyugatra menekülőket és Magyarországon egyesítsük a kettészakadt családokat. Ha továbbra is tétlen marad a kormány, akkor viszont egy nemzedéknyi, kizárólag a II. világháborús veszteségekhez mérhető számú magyarról mond le a Fidesz, és ezt senki sem akarhatja, hogy így legyen.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya