IT hírek
:: 2016. március 7. - 11:02
KÖZLEMÉNY - Lejárt a Jobbik IT tanulmányi versenyének jelentkezési határideje

Február végével lezárult a Jobbik IT és a Jobbik Magyarországért Alapítvány által meghirdetett Kárpát-medencei tanulmányi verseny pályázatainak beküldési határideje. A széles körben nagy érdeklődést kiváltó megmérettetésre – főként középiskolai kategóriában –, a komoly és nehéz témák ellenére is sok tucat pályázat érkezett, amely ékes bizonyítéka a fiatalok Jobbik felé való nyitottságának.

Örömteli, hogy a Jobbik, mint a fiatalok körében a legnépszerűbb párt, különféle kezdeményezéseivel és programjaival valóban képes megszólítani és megmozgatni az ifjúságot.

A beérkezett pályaműveket most is közismert személyek – Dúró Dóra, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, Raffay Ernő történész – értékelik. Eredmény a zsűri értékelését követően március végére várható, ami alapján kiderül, hogy kik jutnak be a második, és egyben döntő fordulóba. Kifejezve a verseny súlyát és tekintélyét, a döntő a legméltóbb és legillőbb helyen, az Országház épületében kerül megrendezésre. Minden pályázó értesítést kap az eredményt illetően, valamint a továbbjutók az április közepei döntő pontos részleteiről is.

Az idei tanulmányi versenyben a középiskolás-kategóriában a hazához való ragaszkodás és az itthoni boldogulás választásának témájában adhattak be esszépályázatot a diákok, míg a főiskolások, egyetemisták az európai kultúra identitása és jövője kapcsán fejthették ki gondolataikat. Az elmúlt éveknek megfelelően a döntőig eljutó diákok értékes könyvjutalmat és egyéb nyereményeket kapnak, ezen felül mindkét kategóriában a győztes 50, a második helyezett 30, a harmadik pedig 20 ezer forint pénzjutalomban részesül.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat és a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány ezúton is köszöni minden diáknak és hallgatónak a jelentkezését és benyújtott értékes pályaművét. Bízunk abban, hogy a verseny meghirdetésével és az abban való megmérettetéssel sikerül hozzájárulnunk az értékelvű gondolkodás elsajátításához és a nemzettudat megerősítéséhez.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak