Oktatás
:: 2016. április 25. - 11:08
K Ö Z L E M É N Y - Mentsük meg a földrajzoktatást!
A Jobbik Ifjúsági Tagozat megdöbbenéssel értesült a kormány rendeletmódosításának tervezetéről, amelynek életbe lépése azt eredményezné, hogy a földrajz tantárgy eltűnne a mintegy 900 szakközépiskola körülbelül 95 százalékából. A tervezet szerint ugyanis ez a véleményünk szerint alapvető tantárgy kikerülne a szakközépiskolákban kötelezően oktatott tantárgyak köréből, és mindössze a néhány tucatnyi, földrajzspecifikus szakon és intézményben oktatnák.
 
A Jobbik IT szerint a földrajz egy olyan alapműveltséghez tartozó tantárgy, melynek segítségével a diákok a mindennapi élethez elengedhetetlen természeti, társadalmi és gazdasági alapismereteiket sajátíthatnak el. Ennek eltörlése megfosztaná a fiatalokat a környezettudatos gondolkodás kialakulásának lehetőségétől, attól, hogy az ifjúság megérthesse a környezeti problémák okait és következményeit. A fenntartható fejlődés és a bennünket körülvevő világ mélyebb megértéséhez szintén földrajzi ismeretekre van szükség.

A Jobbik IT egyetért a Magyar Földrajzi Társaság felháborodásával, éppen ezért felszólítjuk a kormányt, hogy vesse el újabb meredek ötletét, hiszen ezzel a lépésével ismét a fiatalok minőségi oktatását és több száz földrajztanár állását veszélyezteti.

Nichter Tamás, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya