IT hírek
:: 2016. március 15. - 09:53
KÖZLEMÉNY - Több tízezer kokárdát osztott ki a Jobbik IT

A Jobbik Ifjúsági Tagozata tiszteletét fejezi ki az 1848-as márciusi ifjaknak és a szabadságharc katonáinak. Tiszteletünk jeléül, mint minden évben, helyi tagozataink idén is több tízezer kokárdát osztottak szét az ország több száz településén.

Célunk ezzel az, hogy minél több honfitársunk figyelmét hívjuk fel nemzeti ünnepünkre és emlékeztessük őket dicső elődeink bátorságára, hazánk szabadságáért hozott áldozatára.

1848. március 15. üzenete örökéletű, és ma is időszerű. ’48-ban a magyar ifjak megmutatták Európának, hogy a hit mily’ tettekre képes. A kokárda, mint az 56-os lyukas zászló, ma is a történelmünk egyik legfontosabb jelképe, melyet ilyenkor büszkén viselhet minden magyar ember. Ezért is lepték el kokárdát osztó tagjaink, aktivistáink az országot, hogy emlékeztessük az embereket arra, hogy március idusa nem csak egy munkaszüneti nap, hanem egy ünnepnap, amikor a 168 évvel ezelőtti eseményekre méltán lehetünk büszkék.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat missziójára azért is van égető szükség, mert sajnos nem mindenki számára egyértelmű még ma sem a kokárda viselés ténye és annak jelentése. Erre mutat rá a hétvégi tatabányai sajnálatos eset is, amikor az Ismerős Arcok együttes tagját bántalmazták e jelkép viselése miatt. Annak érdekében, hogy a fejekben rendet tegyünk és ilyen ne fordulhasson elő még egyszer, a Jobbik Ifjúsági Tagozat jövőre is megszervezi ezt az országos kokárdaosztó akcióját, ezzel erősítve honfitársainkban a hazaszeretet és múltunk tiszteletét. Addig is, viseljük büszkén ezt a jelképet dicső múltunkra emlékezve a magyarságunk melletti hitvallásként!

A kokárdaosztásról képek ITT tekinthetők meg.

Jobbik Ifjúsági Tagozata

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya