IT hírek
:: 2014. május 18. - 20:52
Lejtmenetben a Magyar Ifjúsági Konferencia

A Magyar Ifjúsági Konferencia soros ülésére a felvidéki Dunaszerdahelyen került sor május első hétvégéjén, amelyen a Jobbik IT is képviseltette magát.

A Magyar Ifjúsági Konferencia a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok és szervezeteik legmagasabb szintű egyeztető fóruma. Évente két konferenciára kerül sor, egyiket mindig Magyarországon, a másikat pedig valamelyik határon túli régióban tartják. A fórumra ezúttal Csallóköz szívében, a felvidéki Dunaszerdahelyen került sor. A Jobbik Ifjúsági Tagozatát Takács Krisztián alelnök és Szávay István a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke képviselte.

A Fidesz a többi nemzetpolitikai fórumhoz hasonlóan (Magyar Állandó Értekezlet, Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága) ezt a testületet is egyre jobban kiüresíti és saját politikájának kiszolgálójává degradálja. A mostani ülés viszont már minden eddiginél értelmetlenebb volt. A mindössze egynapos program első bő órája nem kevesebb, mint nyolc köszöntővel telt el, kiválóan jelezve, hogy az ülésterv összeállítóinak elsődleges célja az volt, hogy valamivel kitöltsék az időt. A köszöntőket követően jól jelezte a hangulatot és a résztvevők érdeklődését az elhangzottak kapcsán, hogy csak két hozzászólás érkezett, azok is a Fidelitas egymás mellett ülő küldöttjeitől. Mindkettejük mondanivalója csupán annyi volt, hogy nagyon hálásak a kormányzatnak és nagyon köszönik az eddigi kiváló munkát. Különösen röhejes volt ez a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője részéről, aki nagy ívű felszólalásában még ki is hangsúlyozta, hogy annak ellenére köszöni a MIK-kel kapcsolatos tevékenységet, hogy most van itt először. Sajnos a kormány egyetlen képviselőjétől sem halhattunk semmi érdemlegeset azzal kapcsolatban milyen terveik vannak a magyar ifjúság jövőjét illetőleg.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata reméli, hogy a MIK mielőbb megkapja, azt a rangot, melyet megérdemel és valóban a Kárpát-medencei fiatalok legfontosabb egyeztető fóruma lehet. A Jobbik IT azonban addig is ápolja a kapcsolatot határon túli testvéreinkkel. Tesszük ezt szervezetekkel való kapcsolattartás formájában, de kötetlen keretek között is, melynek legjobb példája, hogy idén már második alkalommal szervezzük nyári táborunkat Erdélyben a EMI táboron belül.

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya