IT hírek
:: 2019. január 5. - 10:36
Ismét egy lesújtó adat a magyar fiatalok helyzetéről

A Jobbik Ifjúsági Tagozata lesújtónak tartja a sajtóban nemrég megjelent adatokat, melyek szerint tízből hat magyar fiatal képtelen szüleitől saját otthonba költözni, mivel anyagilag ezt nem engedheti meg magának és a 19-29 éves korosztály több mint fele nem is tudja, mikor költözhet külön. Miközben a fiatalok számára a saját lakás vásárlása csak jelentős mértékű hitel felvételével tűnik lehetségesnek, egy albérlet havi ára akár egy nettó átlagfizetés több mint harmadát is kiteheti.

Noha a kormány a szavak szintjén minden alkalmat megragad, hogy a családok támogatójaként tüntesse fel magát, a felmérések sorra azt mutatják, hogy a magyar fiatalok nem látják jövőjüket Magyarországon, ahol a többségnek még egy saját otthon megszerzésére sincs semmiféle kilátása. Nem csoda, hogy egyre többen és egyre fiatalabb korban gondolkodnak azon, hogy külföldre vándoroljanak.

A Jobbik IT álláspontja szerint a magyar fiataloknak propagandaszólamok és kommunikációs fogások helyett kiszámítható jövőre és a családalapításhoz szükséges feltételek megteremtésére van szüksége.

További részletek: https://www.jobbikit.hu/hirek/a-fiatalok-tobbsegenek-nincs-penze-elkoltozni-a-szuloktol

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya