IT hírek
:: 2013. november 18. - 23:15
Leszavazta a Fidesz a Jobbik eSport intézet létrehozására irányuló kezdeményezését

A Jobbik IT a magyar eSportolók támogatására és az eSport fejlődésének, lehetőségeinek fejlesztése érdekében egy Nemzeti eSport Intézetet állítana fel. Fontos lenne, hogy a tehetséges magyar fiatalok megfelelő és hivatalos keretek között tudjanak felkészülni és támogatást szerezni a nemzetközi mérkőzésekre. A tervezett intézet létrehozása érdekében egy módosító indítványt nyújtottunk be a 2014-es költségvetéshez, amely létrehozná ezt az állami intézményt.

A Jobbik IT számtalan közösségépítő, értékteremtő rendezvényt és sporteseményt szervez vagy támogat, de tudomásul kell venni, hogy a modern világban helye van a számítógépes játékoknak is. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a mai eSport atléták versenye nem az esztelen játékról szól, hanem nagyon nagy szerepe van benne a stratégiai érzéknek, a logikus gondolkodásnak és a csapatmunkának. Olyan képesség- és közösségfejlesztő dolgok ezek, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az élet egyéb területén is jobban megállja a helyét egy fiatal, és ami miatt helytelen lebecsülni ennek a sportnak az értékét. Már korábban is hangsúlyoztuk, hogy fontos lenne megalapítani egy ilyen állami intézményt, hiszen rengeteg tehetséges fiatal eSport atléta van hazánkban, akik csupán egy szervezet, egyesület és a megfelelő támogatása hiánya miatt nem tudnak kijutni a nemzetközi versenyekre. Szükségesnek tartjuk, hogy ez az új, modern sport is részesüljön költségvetési támogatásban, hiszen az adott közösségek, akik később jól szerepelhetnek a versenyeken, szintén öregbítik hazánk jó hírnevét.

Sajnálatos módon azonban a kormánypárti képviselők leszavazták a javaslatunkat, így nem jöhet létre az eSportot hatékonyan támogató szervezet vagy intézmény. Méltatlannak találjuk, hogy a magyar fiatalok csupán azért, mert a fideszes kormány nem hajlandó felismerni a fiatalok igényét a sport eme területére, ezért hátrányt kell elszenvedniük a többi nemzet fiataljaihoz képest. A Jobbik azonban nem arról híres, hogy harcát feladná, ezért ebben az ügyben is folytatni fogjuk a nyomásgyakorlást a kormányra.

Farkas Gergely és Németh Zsolt
országgyűlési képviselők, Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya