IT hírek
:: 2017. július 25. - 11:24
Lezajlott minden idők legsikeresebb Campus Fesztivlája. A Jobbik Ifjúsági Tagozata sem maradhatott ki ebből.

100 ezernél is többen buliztak idén a Campuson, így minden idők legsikeresebb ilyen fesztiválja volt a debreceni Nagyerdőben. 
A kulturális programokra sem lehetett panasz, hisz idén a szervezők a nem csak a nemzetközileg és hazailag is elismert zenekarokról gondoskodtak, hanem hatalmas érdeklődés kísérte az egyéb programokat is, például a Csokonai Színház előadásait vagy a gyerekeknek szóló bábszínházat, illetve a politikai mozgalmaknak, többek között a Jobbik Ifjúsági Tagozatának is helyet adó civil falut is. 
 
Csütörtökön Staudt Gábor, pénteken Z. Kárpát Dániel és Kulcsár Gergely, szombaton pedig Pintér Tamás várta az IT sátránál a fiatalokat. Ilyenkor mindig tapasztaljuk, hogy az y generációt igen is érdekli a politika, csak a rendszerváltás óta egyetlen kormányzat sem törődött velük igazán. Többször szóba került a bérunió, a kivándorlás és a zöld energia kérdése is. 
 
A civil térben megrendezésre került egy vita is, melynek egyetlen témája a felsőoktatás volt. A Jobbikot Kósi Márk, országos alelnök képviselte és fejtette ki Mozgalmunk álláspontját a kérdésben. Sajnos a Fidelitas megfutamodott a vitától, mondván 0, illetve 1 %-os pártokkal nem vitatkozik. Ezt külön sajnáljuk, hiszen itt nem is vitáról van igazán szó, hanem arról, hogy a fiatalok megismerhessék a pártok véleményét az oktatással kapcsolatban. Az ilyen viták elsősorban nekik és nem nekünk szólnak. 
 
 
 
A Campus ideje alatt több ezer kiadványt osztottunk ki, melyet az Ifjúsági Tagozat direkt a fesztiválokra készítettet. Ez a füzet különösen nagy népszerűségnek örvend, hisz amellett hogy remek interjúk vannak benne például Vona Gáborral, Dúró Dórával és Török Gáborral, viccesebbnél viccesebb matricákat is tartalmaz, melyeket a fesztiválozó fiatalok örömmel használtak fel saját maguk vagy a ruháik "feltuningolására" is (http://www.youblisher.com/p/1851692-Te-vagy-a-Jobbik-2017/).
 
Míg a Jobbik politikusai országot járnak, utcafórumokat tartanak, standolnak, addig az Ifjúsági Tagozat tagjai a fesztiválokon keresik a fiatalokat és osztják meg velük az elképzeléseinket a világról. Jövőre, kormányra kerülésünk után sem lesz ez másképp! Találkozunk 2018-ban is a Campuson!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya