IT hírek
:: 2017. május 30. - 12:17
Lezárult a 3. Jövő ígéretei képzés
Május 27-én sor került a Jövő ígéretei képzés tavaszi szemeszterének 4. és egyben záró alkalmára. Ezúttal Bana Tibor, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke tartott előadást az elméleti részben. A száraz prezentáció helyett sokkal inkább az érdekességek és a kulisszák kerültek terítékre, amelynek köszönhetően valóban egy izgalmas előadásnak lehettek fül- és szemtanúi a résztvevők.
Az előadás keretében bemutatásra kerültek az EU intézményei, azok feladatai és jogkörei, szó esett a magyar delegációról, különösen a jobbikos EP képviselők munkájáról. Emellett az Európai Parlamenti pártokról, valamint az EP-ben történő szavazások menetéről, a pártok közötti összefogásról, a magyar képviselők párthovatartozásáról hallhattunk. Bana Tibor kifejtette a Nemzetek Európájának koncepcióját is, amely a Jobbik uniós programjának alapja, és az ehhez nélkülözhetetlen reformok szükségességét hangsúlyozta. Az előadás végén sor került a hallgatóság kérdéseire és hozzászólásaira is.
 
A képzés második felében vita gyakorlatot folytattak a résztvevők, két témában, két álláspontot képviselve: a migráció és a plakátkampány kapcsán kellett más-más szerepben vitázni a feleknek, amely viták később kielemzésre kerültek a kamerával rögzített videófelvételek alapján.
 
A szombati képzés zárásaképpen kiosztásra kerültek a képzést elvégzők számára az elismerő oklevelek, valamint a legjobban teljesítők kitüntetése.  Ezzel, az immáron 3. alkalommal megrendezésre kerülő Jövő ígéretei képzés ebben a félévben lezárult. Köszönet illeti a képzés előadóit, akik révén biztosak lehetünk benne, hogy a több mint 50 résztvevő olyan értékekkel és szellemi gyarapodásban részesült, amelyek szilárd alapot nyújtanak a további politikai feladatok elvégzéshez.
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya