IT hírek
:: 2015. április 10. - 14:47
Magyar színészlegendákra emlékezett a szentgotthárdi IT

A Jobbik Szentgotthárdi Ifjúsági Tagozata március 28-án egy nagyszabású kulturális rendezvényt tartott, melynek témáját a Színészkirály, Latinovits Zoltán és a Tündérkirálynő, Ruttkai Éva élete, munkássága és szerelme adta. A rendezvénynek a város nemrég felújított mozija, a több, mint 100 éves Csákányi László Filmszínház adott otthont.

Az érdeklődők a bő egy órában láthattak filmrészleteket, versszavalásokat a Színészkirálytól. Majd két kiváló előadást hallgathattak meg, az első ilyen témája Latinovits és Ruttkai egymásra találása és szerelmük kiteljesedése volt. Másik előadónk pedig egy helyi fiatal, aki a celldömölki Soltis Lajos Színház színésze, ő Latinovits Zoltán kiadott írásairól beszélt, valamint arról, hogy az ő hatására választotta a színészi pályát.

Az előadások közti szünetekben megzenésített verseket hallhattak a vendégek, Kóbor Zsóka, helyi fiatal énekes előadásában. A rendezvény után pedig minden beszélgetni és kikapcsolódni vágyó vendéget vártunk a galérián egy-egy pohár borra vagy pezsgőre.

Külön megtiszteltetés volt, hogy a városvezetés támogatását élvezhettük. A város több képviselője is ellátogatott rendezvényünkre, valamint megnyitó beszédet mondott Talabér Ádám, helyi IT elnök mellett Labritz Béla, Szentgotthárd város alpolgármestere is.

A rendezvény házigazdája Bana Tibor országgyűlési képviselő volt.

 

Talabér Ádám elnök, Jobbik Szentgotthárdi Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya